HDP'den Penahi için İran Büyükelçisi'ne mektup

HDP'den Penahi için İran Büyükelçisi'ne mektup
HDP Eş Genel Başkanları, her an idam edilme riskiyle karşı karşıya bulunan Ramin Hüseyin Penahi için İran Büyükelçisi'ne mektup gönderdi.

HDP, İran'da idam cezasına çarptırılan ve her an idam edilme riskiyle karşı karşıya bulunan 22 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hüseyin Penahi için İran Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard'a bir mektup iletti.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli imzasını taşıyan mektupta, Penahi'ye ilişkin gelişmelerin kaygı ve endişeyle izlendiği belirtildi. Buldan ve Temelli, Penahi'nin bir yılı dolduran tutuklu yargılanma sürecinin uluslararası hukukun temel ilkelerinden uzak yürütüldüğüne dikkat çekti.

Türkiye'de milyonlarca Kürt ve demokrat seçmeni temsil eden Halkların Demokratik Partisi olarak, Penahi'ye verilen idam cezasının derhal durdurulması ve evrensel hukuk standartlarına uygun adil bir yargılanma sürecinin başlatılması için çağrı yaptıklarını belirten Buldan ve Temelli, İran İslam Cumhuriyeti’ni Penahi konusundaki bu çağrılara bir an önce kulak vermeye davet etti.

Öne Çıkanlar