HDP'den TİP'e geçmiş olsun ziyareti

HDP'den TİP'e geçmiş olsun ziyareti
HDP’liler parti binası önünde ziyaretlerine dair basına açıklama yaptı.

Hatay Milletvekili Barış Atay’a yönelik saldırı nedeniyle TİP Genel Merkezi’ne ziyarette bulunan HDP’liler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Atay’a yönelik söylemlerine işaret edip, saldırının organize bir şekilde geliştiğini ifade etti.
 
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’ın İpek Er’e cinsel saldırıdan yargılanırken tahliye edilen uzman çavuş Musa Orhan’la ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Twitter’da tartıştıktan sonra dün gece saldırıya uğraması üzerine HDP’li bazı milletvekilleri TİP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Milletvekilleri Hasan Özgüneş, Musa Piroğlu, Dilşat Canbaz, MYK üyesi Ferhat Encü ile İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı’dan oluşan HDP’lileri, TİP MYK üyeleri Can Soyer, Aslı Altıok ve İlke Berekli karşıladı.
 
MYK üyesi Can Soyer, maruz kaldığı saldırı sonucu sırtında, yüzünde ve kolunda hafif yaraların oluştuğunu belirtiği Atay’ın sağlık durumunun iyi olduğunu paylaştı. Saldırının Soylu’nun hedef göstermesi ile yaşandığını söyleyen Soyer, hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.
 
Saldırıya ilişkin yarın Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda, Barış Atay’ın da katılımı ile bir basın açıklaması yapacakları bilgisini veren Soyer, saldırıya karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.
 
SALDIRININ NEDENİ YÖNETİM ŞEKLİ
 
Atay’a yönelik saldırıyı kınayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan HDP MYK üyesi Ferhat Encü, kabul edilemez olduğunu söylediği saldırının "çetevari bir yönetim" anlayışından kaynaklandığını ifade etti. 
 
HDP’liler ardından parti binası önünde ziyaretlerine dair basına açıklama yaptı. 
 
‘MUHALEFETE BİR MESAJ’
 
İlk sözü alan İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Erdal Avcı, "Bu saldırı ülkemizdeki ifade özgürlüğüne dönük bir saldırıdır. Bu saldırıyla yapılmak istenen muhalefetin söz söyleme, ülkedeki yanlışları eleştirenlere dönük bir saldırıdır. Bu saldırı, bu ülkenin demokrasinin de vazgeçilmez unsuru olan ifade özgürlüğüne dönüktür. Dolasıyla eleştiri, ifade özgürlüğünü savunmak bu ülkenin bütün ülkenin insanlarının ve hatta iktidarın da sorumluluğundadır" dedi.
 
ÖZGÜNEŞ: SALDIRNIN ARKASINDAKİ GÜÇLERİ BİLİYORUZ
 
Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise, "Saldırıya hangi söylemlerin ve güçlerin neden olduğunu biliyoruz" diyerek sözlerine başladı.
 
Özgüneş, devamında şunları söyledi: "AKP hükümeti ve onun ilgili bakanlıkları, Türkiye halkları üzerinde diktatöryal bir rejim ve yeni Osmanlıcılığı tahsis etmek istiyor. Bütün uygulamaları faşizmi katmerli bir şekilde ortaya koyan uygulamalardır. Bir bütün olarak faşizm Türkiye’ye bir gömlek olarak giydirilmiştir. Hiçbir taciz, saldırı bizi yıldıramayacaktır. Biz Türkiye’ye barışı da, özgürlüğü de, hukuku da, evrensel insan haklarını da getireceğiz." 

Öne Çıkanlar