HDP, katledilen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’i andı

HDP, katledilen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’i andı
DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’i, katledilişinin 43’üncü yılında anan HDP, 'Kemal Türkler’in aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceğiz' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucusu işçi önderi Kemal Türkler’in katledilişinin 43’üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. "Kemal Türkler’in aydınlattığı yolda yürümeye devam edeceğiz" diye belirtilen açıklamada, Türkler’in işçi sınıfının sesini daha gür çıkardığı, daha fazla örgütlendiği ve güçlendiği bir dönemde, 22 Temmuz 1980’de katledildiğine dikkat çekildi.

‘KARANLIK GÜÇLERİ BİLİYORUZ’

Katliamın geçen 43 yıllık sürede aydınlatılmadığı hatırlatılan açıklamada, "Türkler katliamının hangi güçler tarafından yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bu karanlık, faşist güçleri Suruç’tan, Roboskî’den Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesinden ve daha birçok katliamdan tanıyoruz. Türkiye’nin karanlık güçleri ve muktedirleri tarih boyunca, Türkiye halklarının ve emekçilerinin ortak yaşam mücadelesine, işçi sınıfının toprağa, hayata can veren alın terine karşı korkunç saldırı ve baskılardan geri durmadı. Bugün de iktidar, yanında saf tuttuğu çeteleşmiş sermayedarlar ile emekçinin hakkını gasp etmeye, yeni emek rejimi ile işçi sınıfını köleleştirmeye çalışıyor" denildi.

"Emekçiler, işçiler, üretenler, Türkiye halkları tüm bu baskı ve saldırılara karşı, Türkler’in mirasının yarattığı mücadele dinamiği ile direnmeye ve kazanım elde etmeye devam etmektedir" diye belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: " Türkiye’nin dört bir yanında farklı iş kollarındaki emekçiler bugün de Türkler’in kararlı duruşundan ve onların yarattığı mirastan ilham alarak kazanım elde edinceye kadar direnmeye ve haklarını korumaya devam ediyor. Kemal Türkler’in liderliği ve kararlı duruşu Türkiye sendikal hareketine büyük deneyimler kazandırmakla beraber, emekçilerin hak mücadelesine de rehber olmaya devam etmektedir.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

HDP olarak Kemal Türkler’i bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de Kemal Türkler’in mücadele mirası öncülüğünde, ezilenlerin, emekçilerin kısaca hakları, onurları için direnen her kesimin yanında olmaya ve mücadelenin merkezinde yer almaya devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz."

Öne Çıkanlar