HDP Eş Genel Başkanları bileşen partileriyle bir araya geldi

HDP Eş Genel Başkanları bileşen partileriyle bir araya geldi
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDK, DTK ve bileşen partileriyle bir araya gelerek, ittifak politikası ve kapatmaya dair ortak mücadele politikasını tartıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), bileşen partileri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Devrimci Parti, Yeşil Sol Parti ile parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Yapılan toplantıya HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, ESP Eş Genel Başkanları Şahin Tümüklü ve ESP MYK’den Ebru Yiğit, SYKP Eş Genel Başkanları Canan Yüce ve Cavit Uğurlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, eşil Sol Parti Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın katıldı.

Toplantıda HDP’nin ittifak politikası, kapatma davasına karşı savunma stratejisine dair tartışmalar yürütüldüğü öğrenildi. Parti kapatmaya karşı HDK tarafından kapsamlı bir yol haritasının da sunulduğu toplantıda HDP’nin bileşen yapısı, DTK’nin eylemde, direnişte ve sahada birlikte mücadele önerisinin öne çıktığı belirtildi.  Yapılan tartışmalar sonucunda HDP ittifak politikası ve açılan kapatma davasına dair çalışmalarını sürdürecek. (MA)

Öne Çıkanlar