HDP Gençlik Meclisi kampanya başlatıyor: Harekete geç

HDP Gençlik Meclisi kampanya başlatıyor: Harekete geç
Kampanya 1 Eylül'e kadar sürecek.

HDP Gençlik Meclisi, partilerinin "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında başlattıkları "Hep birlikte harekete geç" kampanyasının startını yarın verecek. Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Sevim Akdağ, "Artık talep etmek yerine, biz inşa edeceğiz" diyerek gençleri alanlarda, sokaklarda sözünü söylemeye davet etti.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, partilerinin 1 Haziran startını verdiği "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında "Hep birlikte harekete geç" kampanyası başlatıyor. Kampanyanın startı yarın (22 Temmuz) İstanbul Şişli’de bulunan Maçka Parkı’nda HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın katılımıyla verilip, 1 Eylül’e kadar devam edecek. 
 
Gençlik Meclisi, kampanyayla son süreçte artan taciz ve tecavüz başta olmak üzere, ekolojik talan, işsizlik, eğitim sistemi ve tecrit gündemiyle 1 Eylül’e kadar birçok eylem, etkinlik ve buluşma gerçekleştirecek. 
 
GENÇLER BİR ARAYA GELECEK
 
Kampanyanın startı verilmesi ardından 26 Temmuz’a kadar birçok kentte gençlerle bir araya gelecek, gençlerin sorunlarını dinleyecek ve sorunların çözümlerine dair fizibilite çalışmaları yürütülecek. Kampanya, 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında birçok kentte düzenlenecek piknik, gezi ve bisiklet turu etkinliklerle devam edecek. 
 
10-30 Ağustos tarihleri arasında ise atölye çalışmaları düzenleyecek olan Gençlik Meclisi, bu kapsamda dönemin gençlik ruhu, çocuk istismarı,  taciz ve tecavüz, alternatif bir eğitim sistemi, işçi-emekçilerin sorunlarını tartışacak. 
 
TECRİT
 
Kampanya kapsamında PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve cezaevlerinde artan baskılara ilişkin de çalışmalar yürütülecek, gençler tecride karşı mücadele planı oluşturacak. 
 
Ayrıca, kampanya kapsamında Gençlik Meclisi siyaset akademisi çalışmalarına başlıyor. 
 
1 EYLÜL YÜRÜYÜŞÜ
 
Gençlik Meclisi, tüm gençlik örgütleriyle birlikte Diyarbakır ve İstanbul’da oluşturacağı uzun yürüyüşlerle 1 Eylül mitinglerine katılacak. 
 
TOPYEKÜN MUHALEFET
 
HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Sevim Akdağ, başlattıkları kampanyanın amaç ve hedeflerini anlattı. Son süreçte gençlere yönelik artan baskılara karşı kampanyayı başlatacaklarını belirten Akdağ, "Sadece siyasi bir kimliğe sahip gençler baskılara maruz kalmıyor. Yüzlerce genç, bu dönemde eğitim sisteminin mağduru oldu. Genç kadınlar, iktidarın kadına yönelik politikalarının mağduru oldu. Yine gençler iktidarın ekonomik politikalarının mağduru oldu. Bunlara karşı topyekûn bir muhalefetle herkesin sözü olmayı amaçlıyoruz. Bizler, harekete geçemeyenlerin de sözü olacağız" dedi. 
 
Z KUŞAĞI
 
Z kuşağı ile ilgili geliştirilen tanımlamalara değinerek, bunun bir gençlik tanımlaması olmadığını dile getiren Akdağ, "Verdiğimiz mücadeleyle Z kuşağının tanımını direnen gençlik olarak biz yapacağız. Mevcut sistemi değiştirebilen, üçüncü yolu inşa edebilen bu kuşağı biz yaratacağız. Tanımı da biz koyacağız. Yapabilen, değiştirebilen, refleks geliştirebilen bir tanım ortaya çıkaracağız. Bunu, dönemin gençlik ruhu açığa çıkaracak" diye belirtti. 
 
GENÇ KADINLAR
 
Kampanyaya genç kadınların öncülük ettiğini vurgulayan Akdağ, "Bütün mücadele alanlarında kadınlar var. Çünkü ekonomik sorunlarda toplum ne kadar etkileniyorsa, kadın iki kat daha fazla etkileniyor. İktidarın cezasızlık politikalarından en çok kadınlar etkileniyor. Genç kadınlar hem genç hem kadın kimliğiyle bir bütünen saldırıların hedefi oluyor. Son süreçte ciddi bir şekilde artan taciz ve tecavüz vakaları var. Belki de insanlar bu tür durumlar karşısında susmamayı öğreniyor. Buna karşı evrensel anlamda büyüyen bir kadın mücadelesi var. Bu insanlara, topluma ve kadınlara umut veriyor. Genç kadınlar kendi sözünü söyleyecek" diye konuştu. 
 
SİYASET AKADEMİSİ
 
Siyaset akademisiyle gençleri siyasete katacaklarını söyleyen Akdağ, "Çalışmalarımızda, alanlarda açığa çıkan en büyük talep eğitim talebi. Siyaset akademisiyle gençleri siyasete katacağız. Öncelikle kendimizden başlayarak, yerele doğru, hemen hemen her yerde akademik çalışmalar başlatacağız. Daha önce atölyeler düzenleniyorduk, şimdi ise gençler bir araya gelerek, ‘nasıl bir siyaset’ üzerine tartışacak. Gençler kendi sözünü kuracak" ifadelerini kullandı. 
 
‘BASKILAR ÖFKE DOĞURUYOR’
 
Artan baskıların sonuç vermediğini, aksine gençlerde mücadele isteği doğurduğunun altını çizen Akdağ, "Aslında bir öfke doğuruyor. Gençler de daha çok haklı olduğumuzu, aynı zamanda mücadelenin gerekliliğinin farkına varıyor. Bu süreçte de aynı şekilde, HDP kitlesinin dışında da talep oluyor. Politikalarımızı merak eden farklı gençlik örgütleri oluyor. Avrupa’dan, Ortadoğu’dan gençlik örgütleri bize ulaşarak, son sürece ilişkin tartışmalar yürütmek istiyor. Gençlik baskılar karşısında geri adım atmıyor, aksine bir kararlılık ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu. 
 
‘HALK BİZİ HAREKETE GEÇİRİYOR’
 
Kampanya kapsamında tecride karşı yürütülecek çalışmalarla ilgili konuşan Akdağ, şunları söyledi: "Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasakları oldu. Toplum bundan çok ciddi etkilendi. Bir gün bile evinde kalamayan insanlar oldu. Sayın Abdullah Öcalan bir adada tek başına tutuluyor. Yüzlerce genç cezaevinde. Cezaevleri ve Sayın Abdullah Öcalan’ın durumu, insanlık dışı bir uygulamaya dönüştü. Bunu sürekli dile getiriyoruz ama artık bu süreçte kendisini derin bir şekilde hissettiriyor. İmralı Adası ve toplum üzerindeki tecride karşı halk bizi harekete geçiriyor. Bu taleplere cevap olma tecride karşı kampanyamızın bir ayağını bu temelde örgütleyeceğiz."
 
‘1 EYLÜL ALANLARINA AKACAĞIZ’ 
 
İktidarın bencil, bireysel ve toplumsal güdüsü olmayan bir gençlik yaratmak istediğini dile getiren Akdağ, "Buna karşı gençlerin bir bütünen gençleri harekete geçmeye çağırıyoruz. 1 Eylül’e tek bir şiarla gitmek gerekiyor. Artık talep etmek yerine, biz inşa edeceğiz. Her yerde büyük gençlik yürüyüşleriyle 1 Eylül alanlarına akacağız. Sadece HDP Gençlik Meclisi olarak değil, tüm gençlik örgütleriyle bunu gerçekleştireceğiz. Sadece bir parti içerisinde değil, toplumda sözünü söylemek isteyen bütün gençleri harekete geçmeye çağırıyoruz. Bu kirli politikalar karşısında gençliği alanlarda, sokaklarda sözünü söylemeye çağırıyoruz" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar