HDP Gençlik Meclisi üyesi tahliye edildi

HDP Gençlik Meclisi üyesi tahliye edildi
'Örgüt üyeliği' iddiasıyla yargılanan HDP Gençlik Meclisi üyesi Nevroz Gülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Nevroz Gülen'in, 30 Kasım 2020’de "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklandığı davanın ilk duruşması, Ankara 27’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma salonuna HDP Ankara İl örgütü yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda genç katıldı. Avukatları duruşma salonunda hazır bulunurken, Gülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Kürtçe savunma yapan Gülen, hakkında iddiaları kabul etmedi.

Avukat Bilal Erman, yargılamanın usulüne göre yapılmadığını ve tercümanın savunmayı tercüme edemediğini dile getirdi.

‘DÜŞÜNCE SUÇ DEĞİLDİR’

Gülen, şunları söyledi: "Hakkımda hazırlanan iddianame tamamen beni tutuklamak içindir. Bu iddianameyi kabul etmiyorum. Ben ne ilk ne de sonum. Benim gibi binlerce öğrenci var. Düşünmek ve düşüncelerini dile getirmek suç değil. Bu iddiaların hepsi siyasi. Ben de siyasi kurumumdan dolayı burada yargılanıyorum. Ben kadın özgürlüğü için çalışıyorum. Kadın katliamının karşısında durmak suç değil insani bir durumdur. Her adımım demokrasi içindir o nedenle HDP içinde yer aldım. Şimdi binlerce HDP üyesini tutuklamak istiyorlar. HDP’lilerin tutuklanması demokrasinin önünü kapatmaktır."

TAHLİYE KARARI

Savcı, tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak tahliye edilmesi talebinde bulundu. Gülen’in tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Temmuz'a erteledi.

Öne Çıkanlar