HDP Genel Merkezi önü: Deniz Poyraz'ın katilini getiremezsiniz

HDP Genel Merkezi önü: Deniz Poyraz'ın katilini getiremezsiniz
HDP Genel Merkez binası önüne getirilen Mehmet Laçin için sokağı açmaya çalışan polislere HDP’li vekiller, 'Deniz Poyraz’ın katilini getiremezsiniz' sözleriyle tepki gösterdi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK-HDP Genel Merkez binası önüne getirilen Mehmet Laçin isimli bir kişi için sokağı açmaya çalışan polislere HDP’li vekiller, "Polis katilleri koruyor", "Deniz Poyraz’ın katilini getiremezsiniz" sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir’de çocuğunun dağa götürüldüğü iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binası önünde nöbet tutturulan Mehmet Laçin isimli bir kişi, partinin Genel Merkez binası önünde kamp kurdurmak amacıyla Ankara’ya getirildi. Dün Meclis ve Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde açıklama yaptırılan Laçin, sabah saatlerinde HDP Genel Merkez binası önüne getirilmek istendi. Sabah saatlerinde parti genel merkezinin bulunduğu sokak polis tarafından ablukaya alındı. HDP’nin 27 Eylül açıklayacağı deklarasyon öncesi milletvekilleriyle yapılacak toplantı nedeniyle HDP’li siyasetçiler de parti genel merkezinde toplandı. 

'POYRAZ'IN KATİLİNİN GÖZCÜSÜ'

Polis, Laçin için sokakta bulunan araçların kaldırılması ve milletvekillerinin içeri girmesini talep etti. Duruma tepki gösteren milletvekilleri "Deniz Poyraz katillerini getiremezsiniz. Bu adam Deniz Poyraz katledilirken bekçilik yapmıştır. Polis onu koruyor" diyerek, duruma tepki gösterdi. HDP'liler, daha sonra partinin Genel Merkez binasına Deniz Poyraz'ın dev pankartını astı. 

Polis HDP'li vekillere müdahale ederken, bu sırada Mehmet Laçin isimli kişinin, polis korumasıyla açıklama yapması sağlandı.

HDP'li vekiller "Katil defol", "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganlarıyla Mehmet Laçin'in açıklama yapmasına izin vermiyor.

'PLANLI BİR EYLEM'

HDP Genel Merkez önünde bekleyen Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları konuya ilişkin Artı Gerçek’e açıklama yaptı. Kızıyla ilgili yürüyüş yaptığını ifade eden Mehmet Laçin isimli kişinin HDP Genel Merkez önünde nöbet eylemi yapmayı hedeflediğini söyleyen Hatimoğulları, Laçin’in polisler tarafından korunduğunu ve bu eylemin planlı olduğunu söyledi. Laçin’in eylem şeklinin asla bir babanın sivil çıkışı olmadığını söyleyen Hatimoğulları sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sistematik olarak partimizle ilgili açılmış olan kapatma davası, partimizi siyasetsiz bırakmak üzerine bir kurgu olarak değerlendiriyoruz. Bu şahsın da İzmir’de katledilen Deniz Poyraz yoldaşımızın katliamında parmağı olduğu ve kendisinin oraya istihbarat sağladığı şeklinde bilgiler de bizlere yansımıştı. Bu nedenle bu zihniyete karşı tepkimiz çok daha büyüktü. Mehmet Laçin isimli bu kişi sabahtan bu yana polis korumasıyla partinin önünde bir nöbet tutmaya çalıştı. Bütün partili üyelerimiz ve vekillerimiz buna müsaade etmedi, etmeyecektirler. Bizler bunu büyük bir provokasyon olarak görüyoruz. Bunun bir şahsın kendi aklı ve ortaya koyduğu bir plan olarak görmüyoruz."

İktidarın kimi odakları tarafından HDP’nin siyasetsiz bırakılmak istendiğini ve bunun bir proje olduğunu söyleyen Hatimoğulları, "Elbette bizler bütün anne ve babaların yaşadığı bu coğrafyadaki acıları anlamaktayız. Biz bugün ne bir gerilla ne de asker ailesinin canının yanmasını istemiyoruz. HDP olarak başından beri bizler hem Meclis'te hem dışarıda Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülmesi üzerine durduk. Bu çatışma ve kanın durmasını en fazla isteyen partiyiz" dedi.

Kürt halkının yıllardır mücadele ettiğini ve bu mücadelenin bir sonucu olması gerektiğini söyleyen Hatimoğulları şöyle devam etti:

"Bu mücadelenin sonucu demokratik ve barışçıl çözümle mümkündür. Bugün anaların ağlamaması için tek çözüm burada aileler bu iktidara ve zihniyete alet olmamalıdır. Barış ve diyalog talepleri varsa hep beraber gelin HDP’ye bunun müzakerelerini kurarız. HDP bir diyalog partisidir. Biz bu görevimizi oynamaya hazırız. Ben buradan bir kez daha ailelere şu çağrıyı yapmak istiyorum; mevcut olan egemen güçlerin, savaş isteyen savaş politikasını dayatanlara asla emellerine alet olunmamalıdır. Diğer çağrım da; barışı tesis etmek için demokratik yöntemlerle Kürt sorununun çözülmesi için barış süreçlerinin zemininin oluşturulmasıdır."

Öne Çıkanlar