HDP, isim vermeden 'en yakışıklıya' oy istedi

HDP, isim vermeden 'en yakışıklıya' oy istedi
HDP, sosyal medyada Demirtaş kampanyasını resmen başlattı. Twitter hesabından 'senle değişir' etiketi ile yapılan paylaşımda 'İsim vermiyoruz, oyunuzu en yakışıklı olana verin' denildi.

POLİTİKA - HDP, cumhurbaşkanı adayını resmen açıklamadı ama adayın Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Damirtaş olacağı kesin. Buna rağmen HDP Demirtaş adını şimdilik açıklamayı uygun görmüyor. Ancak sosyal medyada Demirtaş kampanyası resmen başlatıldı. HDP resmi Twitter hesabından Demirtaş kampanyası başlattı. Sosyal medyada "senle değişir" etiketi ile yapılan paylaşımda "İsim vermiyoruz, 24 Haziran'da oyunuzu en yakışıklı olana verin" denildi. 

Demirtaş'ın bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğu bir kampaya konuşmasına yer verilen videolu paylaşımda Demirtaş, "O mührü elinize aldığınızda dürüstük adına, doğruluk adına, aydınlık bir gelecek adına, barış ve kardeşlik adına, en yakışıklı olanın, -peki isimini söylemiyorum- en haktan yana olanın, en genç olanın, en emekçinin, en ezilenin, en yoksulun, en kadının yanında olanın altına evet mührünü basın" diyor.

HDP'nin start verdiği kamyanya sosyal medyada ilgiyle karşılandı.

HDP yarın seçim kampanyasının içeriğini de açıklayacak. Partinin sosyal medya hesaplarından seçim kampanyasına ilişkin sloganlar paylaşıldı. Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanlığı yarışında ana sloganı "Senle değişir" şeklinde olacak. Ayrıca Demirtaş’ın gülümseyen bir fotoğrafının olduğu aynı afişte "Yurttaş, Yoldaş, Arkadaş Demirtaş" ifadeleri yer alıyor. 
 
KÜRTÇE SLOGANLAR DA VAR

Demirtaş’ın bu süreçte Kürtçe sloganları da olacak. Demirtaş’ın fotoğraflarının yer aldığı afişlerde "Tu Dikarî" (Yapabilirsin) ve "Mirovekî Baş Demirtaş" (İyi Bir İnsan Demirtaş) ifadeleri var. 

(ARTI GERÇEK/ MA)

Öne Çıkanlar