HDP İskenderun Eş Başkanı Twitter paylaşımları nedeniyle tutuklandı

HDP İskenderun Eş Başkanı Twitter paylaşımları nedeniyle tutuklandı
Hatay’da sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Burcu Özkaya Günaydın serbest bırakıldı. Antalya'da ise 3 siyasetçi polise ifade verdi.

Sosyal medyada Türkiye’nin Suriye hareketını eleştiren paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle Hatay kent merkezi ve ilçelerinde bu sabah yapılan operasyonlarda HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Hülya Ateş, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Hatay İl Yöneticisi Belgin Ayrancı ve gazeteci Burcu Özkaya Günaydın gözaltına alınmıştı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan HDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Hülya Ateş, çıkarıldığı hakimlikçe "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. SYKP Hatay İl Yöneticisi Belgin Ayrancı ve gazeteci Burcu Özkaya Günaydın ise çıkarıldıkları savcılıkça adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ANTALYA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında operasyon karşıtı paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle HDP Muratpaşa İlçe Yöneticisi Mustafa Berk, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclis (PM) üyesi Songül Şarklı ve SYKP Adana İl Eşbaşkanı Ömer Öztürk hakkında soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında 3 siyasetçinin bugün Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından ifadeleri alındı.

İfadesi alınan Şarklı, "Sosyal medya’da sivillerin üzerine uçakların bombalar yağdırdığı bir videoya ‘İstediğiniz tablo bu mu?’ diye düşüncemi belirtiğim için ifadeye çağrıldım. "Kadınlar ve çocuklar ölüyor" dediğim için ifadeye çağrıldım" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar