HDP İzmir kongresini Deniz Poyraz’a atfedecek

HDP İzmir kongresini Deniz Poyraz’a atfedecek
HDP İzmir İl Örgütü 13 Şubat’ta gerçekleştireceği 4’üncü Olağan Kongresini, parti binasına düzenlenen saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’a atfedecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 13 Şubat Pazar günü 4’üncü Olağan Kongreye gidiyor. "Şimdi HDP zamanı" şiarıyla 4 Ocak’ta yapılan basın toplantısıyla başlatılan çalışmalar kentte bulunan 28 ilçede sürüyor. Kongre, geçtiğimiz yıl HDP İzmir İl Örgütü binasına düzenlenen saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’a atfedilecek.  İlçelerde ve mahalleler de halk toplantıları yapan Kongre Hazırlık Komisyonu, kongreye yoğun bir katılım hedefliyor.  

Kongre Hazırlık Komisyonu Eş Sözcüleri Meltem Işık ile Mehmet Sabri Gül, kongre çalışmalarını ve beklentilerini anlattı. Meltem Işık, ilçelerde parti üyeleri, parti dostları, bileşenler ve bireylerle geniş katılımlı toplantılar yaptıklarını belirtti. Bu toplantılarda yönetime aday olan çok sayıda isim belirlendiğini aktaran Işık, "Kongre komisyonu HDP’nin kadın boyutunun iyi değerlendirilmesi için kadın komisyonu oluşturdu. Bu komisyondaki arkadaşlarda ilçelerde kadın toplantıları yaparak kadınlardan öneriler aldı. Yönetime girmek isteyen arkadaşlarla yüz yüze toplantılarımız devam ediyor. Fikirlerini alarak, daha iyi neler yapılabilir konularını konuşuyoruz" dedi.  

‘YÜKSEK KATILIM BEKLİYORUZ’

Coşkulu bir kongre yapmayı planladıklarını vurgulayan Işık, "Komisyon olarak sadece yönetimi oluşturmak değil HDP’yi daha güçlü çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Coşkulu bir kongre olacak. Çünkü ilçelerde ve mahallelerde yaptığımız toplantılar çok geniş katılımlı oldu. HDP bir çatı partisi olduğu için çok renkli ve sesli bir parti. İzmir’de çok kültürlü bir mozaiğe sahip olduğu için çok renkli bir katılım olacağını düşünüyoruz" diye belirtti.  

DENİZ POYRAZ’A ATFEDİLDİ

Kongrenin Deniz Poyraz’a atfedildiğini aktaran Işık, çalışmalarında bunu dillendirdiklerini ve halkın duyarlılığının yüksek olduğunu ifade etti. Kongre için çağrıda da bulunan Işık, "Bu zulümden kurtulmak isteyen, emekten, barıştan, demokrasiden yana olan herkesi bu kongreye çağırıyoruz. Bu ülkede özgürce yaşayabilmek isteyen, ırk ve cinsiyet ayrımı yapılmasını istemeyen herkesi demokrasi çatısı altında HDP’de görmek istiyoruz" diye konuştu.

 ‘BAŞARABİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ’

Kongre Hazırlık Komisyonu’nun Eş Sözcüsü Mehmet Sabri Gül de kongre çalışmalarının kendilerine güç ve moral verdiğini belirtti. Sürece denk düşen güçlü bir kongre hedeflediklerini kaydeden Gül, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak İzmir’in bütün renklerini kongreye davet edeceklerini aktardı. Gül, katılımın güçlü ve yüksek olacağını ifade ederek, "İzmir HDP açısından potansiyeli yüksek bir kent. Sadece aldığı oy itibariyle değil hitap ettiği kesimler itibariyle de öyle. İzmir’de bütün süreçlerden farklı görkemli bir kongre hedefliyoruz. Bunu da başarabileceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘FAŞİZME KARŞI DİRENECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ’

İzmir’in halklar ve inançlar bahçesi olduğuna işaret eden Gül, bu yönüyle HDP açısından potansiyel bir kitle olduğunu vurguladı. Amaçlarının tüm bu farklılıkları bir araya getirmek olduğunu belirten Gül, şunları söyledi: "Sistemin halklar üzerinde yarattığı dezenformasyonlar var. Bunları ortadan kaldırdığımızda demokratik ve özgür bir şekilde yaşamanın olanaklarının olduğunu düşünüyoruz. Faşizmin saldırıları her geçen gün yoğunlaşarak devam ediyor. Hem cezaevlerinde tutsaklara yönelik saldırılar var hem de İmralı’dan başlayan tecrit sistemi bir bütün olarak toplumu sarmaya çalışıyor. Fakat biz buna karşı alternatifsiz ve çaresiz değiliz. Bütün bu saldırılara umutla, cesaretle ve örgütlülüğümüzle cevap vereceğiz. Faşizme karşı direneceğiz ve kazanacağız."

Öne Çıkanlar