HDP'nin kongre çağrısına polis baskısı

HDP'nin kongre çağrısına polis baskısı
Gebze'de önceki gün stant açtığı için 6 üyesi gözaltına alınan HDP, bugün tekrar stant açtı. Kongre çağrısı polis gölgesinde yapıldı.

HDP Gebze İlçe Örgütü, 5’inci Olağan Büyük Kongresi'ne çağrı yapmak için önceki gün açtığı stantta 6 üyesi gözaltına alınmıştı. Bugün tekrar stant açan ilçe örgütü, kongre çağrısını yaparken alanda polisler de vardı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise, "Arkadaşlarımızla beraber tekrar buradayız. Anayasa’da belirtildiği gibi siyasi partiler izin almadan sadece bildirmekle beraber stant ve bildiri dağıtımı yapabilir. Ancak Vali ve Kaymakam tarafından mazeret gösterilerek izin verilmemesi tamamen hukuksuz ve anayasal bir suçtur" dedi.

Evrensel’de yer alan habere göre; HDP Gebze İlçe Örgütü, Genel Merkez Kongre çağrısı yapmak için Gebze Kent Meydanında Kaymakamlığa bildirimde bulunarak stant açmak istemiş, polisin müdahalesiyle Eş Başkanlar Melike Aydın ve Ömer Yıldız ile birlikte 4 parti yöneticisi gözaltına alınmıştı. İfadeleri alınıp sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakılan HDP'liler Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun da katılımıyla tekrardan stant açtı. Polis stant esnasında Kent Meydanını adeta ablukaya aldı.

‘KAMU GÖREVLİLERİ İKTİDARIN EMİRLERİNİ UYGULUYOR’

Ankara’da yapılacak 5. Büyük Kongrelerine tüm Gebze halkını davet eden Gergerlioğlu, "Anayasa esastır. Bu ülkede hiç kimse hiçbir kamu görevlisi yetkilerini kötüye kullanamaz. Başka partilerde stant açmıştı, tüm kamuoyuna sesleniyorum. Diğer partilere müdahale edilmemesi sadece HDP’ye yapılan bu haksızlık ve hukuksuzluk genel siyaset ile biliyoruz. AKP-MHP ‘nin çıkardığı yasaları Anayasa mahkemesi nasıl iptal edebiliyorsa Kocaeli Valisi ve Gebze Kaymakamlığının verdiği emirleri de Anayasa’ya aykırı bularak iptal eder. Kamu görevlileri isteyerek ya da istemeyerek iktidarın emirlerini uyguluyor. Şunu söyleyeyim çok kalmadı şurada 20 yıllık iktidarın gitmesine en fazla 1 yıl kaldı. Yarın öbür gün onların emirleri ile yaptığınız yanlışlarla karşılaşabilirsiniz. Mahkemelerde karşılaşabilirsiniz idari kurumlarda karşılaşabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar