HDP'li Aydemir Meclis kürsüsüne hortumla çıktı: Filde vardır su içer, AKP'de vardır banka boşaltır

HDP'li Aydemir Meclis kürsüsüne hortumla çıktı: Filde vardır su içer, AKP'de vardır banka boşaltır
'Dolar aktıkça bu hortum doluyor, genleşiyor'

Meclis kürsüsüne elinde hortumla çıkan HDP’li Erdal Aydemir, "Size bir bilmecem var. Musluğa takınca su akar. Filde vardır su içer. İtfaiye yangın söndürür. AKP'de vardır, banka boşaltır" sözleriyle yolsuzluk göndermesi yaptı.

"Size bir bilmecem var. Musluğa takınca su akar. Filde vardır su içer. İtfaiye yangın söndürür. AKP'de vardır, banka boşaltır" diyerek konuşmasına başlayan Aydemir, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bilmecenin cevabı hortum. Bu hortum AKP’nin ustalık döneminin, AKP iktidarının ve onun genel başkanını Tayyip Erdoğan’ın ustalık döneminin hortumu. Peki bu hortum neye yarıyor arkadaşlar? Bu hortumun bir ucu merkez bankasının kasasına vana ile bağlı ve bu hortumun diğer ucu saraydan gelen talimatla açılıyor ve merkez bankasından bu hortumdan dolara akıyor dolar. Dolar aktıkça bu hortum doluyor, genleşiyor. Bu hortumdan tam 128 milyar dolar para akıtıldı. Şu ucunda kim var? Yürütmenin başı Tayyip Erdoğan, bu hortumlama işinde ustalaştı. Bu hortumdan 128 milyar dolar akıtıldı. Türk parasıyla eski parayla bin katrilyon, yeni parayla bin trilyon. Bu hortumdan 128 milyar dolar akıtıldı, bunun cevabı bekleniyor. Hortumcusunuz, hortumcu olduğunuzu kabul edin."

Öne Çıkanlar