HDP'li başkanlar kayyımdan kalan borç için müfettiş istedi

HDP'li başkanlar kayyımdan kalan borç için müfettiş istedi
HDP'li Nusaybin Belediyesi, kayyım dönemindeki harcamaların incelenmesi için Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçen Nusaybin Belediyesi'nin eş başkanları, kayyım döneminden kalan 32 milyon TL'yi aşan borç nedeniyle Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulundu.

Kayyım dönemi harcamalarının usule ve kanuna uygun olup olmadığının incelenmesini isteyen Belediye Eş Başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut, müfettiş taleplerine ilişkin yaptıkları açıklamada şunları belirtti:

"Nusaybin Belediyesi Eş Başkanlığı tarafından ayrıntılı ve şeffaf bir inceleme yapılabilmesi için Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığından, 11 Eylül 2016 ile Nisan 2019 tarihler arasındaki dönemde belediyenin gelir, gider ve mallarına ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığının tespit edilmesi için müfettiş talep edildi."

Açıklamada, bu yolla halkın doğru ve şeffaf bir şekilde belediyenin harcamalarından haberdar olacağını ve ortada bir suç varsa Sayıştay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı raporlarıyla yargı yoluna başvurulacağı kaydedildi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar