HDP’li başkanlar MHP'nin yeme içmesinden 1 milyon 358 bin lira kesti

HDP’li başkanlar MHP'nin yeme içmesinden 1 milyon 358 bin lira kesti
Kars Belediyesi’nde HDP yönetimi,  Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri kaleminden yüzde 80 tasarruf yaptı. 2018'de 1 milyon 703 bin TL olan harcama kalemi, 2019’da 345 bin TL'ye düşürüldü.

Söz konusu tasarruf kaleminde hediye, yeme- içme, ulaşım- seyahat, konaklama masraflarında yüzde 80 oranında bir azalma yaşandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetiminden büyük borçlarla belediyeyi devralan eşbaşkanlar Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, haciz ve bürokratik engellemelere rağmen büyük ölçüde tasarruf sağlıyor. 
 
TEMSİL VE AĞIRLAMADA TASARRUF 
 
Belediyede Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri kaleminde yapılan tasarruf dikkati çekici. Belediye. MHP'li eski Başkan Murtaza Karaçanta'nın 2018 yılında Temsil Ağırlama ve Tören Gideri için yaptığı 1 milyon 703 bin TL’lik harcama, HDP’li Eşbaşkanlar Alaca ve Bilgen, 2019 yılında (ilk 3 ay hariç) yüzde 80 tasarruf sağlayarak 345 bin TL’ye düşürdü. 
Belediye basın biriminin verdiği bilgilere göre, aynı tasarruf kiralama kalemlerinde de yaşandı. Basın birimi, Nisan 2019 itibariyle kiralama kaleminde yüzde 75 oranında bir azalma olduğunu ve bunun bütçeye katkısının ortalama 600 bin TL’yi bulduğunu kaydetti. 
 
Yeni yönetiminin rant, yolsuzluk, usulsüzlük ve rüşvete karşı yürüttüğü mücadele ile yaptığı tasarruf ve şeffaflığa cevap veren kent halkı, güvensizlikten dolayı ödemediği su faturaları ile emlak ve çöp vergilerini ödemeye başladı. Belediyeye olan güvenin arttığına vurgu yapan basın birimi, fatura ve vergi tahsilatlarında yüzde 70 oranında artış olduğunu belirtti. 

BELEDİYE ÇALIŞANI MHP ÇAY OCAĞINDA ÇIKTI

Diğer yandan belediye bankamatik memuru olarak tabir edilen kişilerin işine son verdi. Belediyede çalışıyor gibi gösterilip MHP il örgütünde çaycılık yapan bir kişinin de aralarında olduğu 110 işe gelmeden maaş alan personelin işine son verildi.(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar