Diyarbakır'ın HDP’li belediye eşbaşkanları kentin sorunlarını konuştu

Diyarbakır'ın HDP’li belediye eşbaşkanları kentin sorunlarını konuştu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı başkanlığında bir araya gelen HDP’li ilçe belediye eşbaşkanları, yerel yönetimlerde yaşanan sorunları konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır merkez ve ilçe belediye eşbaşkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı başkanlığında, Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

Yerel yönetimlerde yaşanan sorunların daha hızlı çözümü ve yurttaşlara nitelikli hizmet sunmak amacıyla yapılan toplantıda, kentin sorunları tartışıldı.

KENT KONSEYİ ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLDİ

Toplantıda konuşan DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Birleşmiş Milletler’e bağlı Parlamenterler Arası Birlik heyetinin ziyareti ile ilgili de bilgiler verdi. Yönetimi devralmaları ardından yaptıkları çalışmaları da aktaran Mızraklı, kenti birlikte yönetme adına Kent Konseyi çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydetti.


 

‘GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ BELEDİYELER BİRLİĞİ AKTİFLEŞTİRİLMELİ’

Yakın zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin (GABB) yeniden oluşumuyla ilgili sürecin başlatılacağını kaydeden Mızraklı, bölgede yerel yönetimlerin gelişmesi açısından GABB’ın önemine dikkat çekti. Kentte tepkilere neden olan ilaçlamaya dair bilgilendirmede bulunan Mızraklı, dünyada ve Türkiye’de ilaçlama örneklerini sıralayarak, ilaçlama konusunda daha bilimsel ve etkili bir çalışmayla eski alışkanlıklarını bir kenara bırakmaları gerektiğinin altını çizdi.

Mızraklı’nın konuşmasının ardından ilçe belediyeleri, çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. İlçe belediyelerinin eşbaşkanları, kentte yaşanan sorunları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulacak koordinasyonla aşabileceklerini dile getirdi. (M.A)

Öne Çıkanlar