HDP’li Bülbül: AKP, 12 Eylül’ün beslemesidir

HDP’li Bülbül: AKP, 12 Eylül’ün beslemesidir
HDP Milletvekili Kemal Bülbül, DAD Eyüp Şubesi kongresinde yaptığı konuşmada AKP için “12 Eylül’ün beslemesidir” ifadesini kullandı.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İstanbul Eyüp Şubesi, 3’üncü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirildi. Sultangazi’deki Gazi Cemevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye DAD Eş Genel Başkanı Saime Topçu, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, HDP Milletvekili Kemal Bülbül, CHP Milletvekili Ali Şeker, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ile bazı sendika ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrede müzik ve şiir dinletisi ile devam etti.

TOPÇU: OMUZ OMUZA BİR DİRENİŞ İÇİNE GİREMİYORUZ

Kongrede konuşan DAD Eş Genel Başkanı Saime Topçu, tüm insani değerlerin sistematik bir şekilde yok edilmek istendiği zorlu bir süreçten geçtiklerini ve ancak dayanışmayla bunu aşabileceklerini dile getirdi.

Bunun için de tüm Alevi kurum ve kuruluşlarının yaşananlara karşı tutum almaları gerektiğini söyleyen Topçu, "Ne yazık ki bir olamadığımız için diri olamıyoruz. Çünkü yolumuzun hakikatiyle buluşup sorunlarımıza cevap olamıyoruz. Hakkaniyetin rıza halinin tecellisi için diğer mazlumlarla omuz omuza bir direniş içine giremiyoruz. Bu durumda zalimler, başta Aleviler olmak üzere tüm mazlumları ezmeye devam ediyor" dedi.

'DARBE ZİHNİYETİ İKTİDARDA'

Topçu’nun ardından söz alan HDP Milletvekili Kemal Bülbül de, Kürt halkına, demokratik kitle örgütlerine, Alevilere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırılar üzerinde durdu

Bu saldırılara karşı herkesin ses çıkarması gerektiğini belirten Bülbül, AKP’nin 12 Eylül faşizminin "bir numaralı temsilcisi" olduğunu ifade etti. Bülbül,  "Bu iktidar, 12 Eylül’ün beslemesidir. O dönem Alparslan Türkeş, ‘Biz hapisteyiz ama düşüncemiz iktidarda’ demişti. Şimdi kendileri de,  fikirleri de, darbeleri de, zulümleri de, işkenceleri de, ırkçılıkları da iktidarda" diye konuştu.

DAD Eyüp Şube Eşbaşkanı Nergiz Güzel ise, konuşmasında yaşamı eşit kurduklarını ve hakkın bir parçası olarak gördüklerini belirterek, doğanın ve hakkın büyüsüyle aydınlandıklarını dile getirdi. Güzel, "Yaşamı çevrelettirip, bizi bizden çalmaya çalışanlara rızalık şehrinin insanları olarak direniyoruz. Yaşadığımız dünyada bizi köleleştiren ve ötekileştiren, tek dil, tek din diyen bu akıl aynı zamanda kadını yok etmeye çalışıyor. Yaşadığımız coğrafyayı katliamlar coğrafyasına çevirdiler. Tüm bunlara karşı direnmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet raporu okunup, seçime geçildi. Delegelerin oyları ile yeni yönetimi belirlenen DAD Eyüp Şube Eşbaşkanlığına Ali Şeker ve Dilber Asla seçildi.

Öne Çıkanlar