HDP’li Bülbül’den Mimarlar Odası’nın Adalet Nöbeti’ne destek: ‘Bu hukuksuz kararı reddediyoruz’

HDP’li Bülbül’den Mimarlar Odası’nın Adalet Nöbeti’ne destek: ‘Bu hukuksuz kararı reddediyoruz’
HDP milletvekili Kemal Bülbül, Gezi Davası sanıklarının tutuklanmasını sesimizin, nefesimizin kesilmek istenmesi, geleceğimizin tehdit edilmesi olarak yorumladı.

+GERÇEK- Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ve TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu "Gezi davası tutukluları serbest bırakılsın" talebiyle başlattığı adalet nöbetini HDP heyeti ziyaret etti. HDP milletvekili Kemal Bülbül, HDP PM üyesi Nesimi Aday, HDP Kadın Meclisi üyesi İdil Uğurlu’nun da bulunduğu heyet TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliğinin ‘Adalet Nöbeti’ne destek verdi.

Ziyaret sırasından açıklamada bulunan Bülbül, "Arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya kadar yurt genelinde olduğu gibi, Bodrum’da da, her Çarşamba 17.00-20.00 arasında Mimarlar Odası Bodrum Temsilcilik Binasında Adalet Nöbeti’nde olacağız" ifadelerini kullandı.

Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında verilen tutuklama kararını eleştiren Bülbül, "7 arkadaşımızın hukuksuz tutuklanması sesimizin, nefesimizin kesilmek istenmesi, geleceğimizin tehdit edilmesidir. Bu hukuksuz kararı reddediyoruz" dedi.

Bülbül, Adalet Nöbeti’nde şu şekilde konuştu:

'GEZİ DİRENİŞİ, DÜNYA İNSANLIK TARİHİNE BIRAKILMIŞ ÇOK ÖNEMLİ SİYASİ BİR TUTUMDUR'

"Meşru demokratik bir toplumsal hareket olan, AKP’nin ve türevlerinin ve AKP zihniyeti ortaklarının hak ihlallerine, erkek egemen zihniyetine, halkların ve inanç gruplarının temel hak ve özgürlüklerini inkâr eden ve giderek doğaya, ağaca, çiçeğe, toprağa, suya saldıran zihniyetine karşı sadece doğa için değil temel hak ve özgürlükler için başlayan Gezi Direnişi, dünya insanlık tarihine bırakılmış çok önemli siyasi bir tutumdur. Gezi Davası sadece doğa için değil temel hak ve özgürlükleri de içeren bir tutum olmasından dolayı siyasi bir yönü vardır. Edebi bir yönü vardır. Mizahi bir yönü vardır. Felsefi bir yönü vardır. Zira biriken insanlık değerlerini tamamını teşkil etmeye, gençlikten yaşlılığa, kadınlardan çocuklara hemen herkesin bir şekilde katıldığı ve hedef olduğu ve maalesef AKP gaz kapsülleriyle ve kurşunlarla katledildiği bir ortamdı.  Biz orada Ali İsmail Korkmaz, biz orada Berkin Elvan, biz orada Ethem Sarısülük, biz orada Ahmet Atakan ve biz orada ismi sayılamayacak kadar çok destansı duruşları yaratan insanlardık. O halde Gezi’ye sahip çıkmak, Gezi’nin ortaya koyduğu değerlere ve son olarak AKP yargısı tarafından Gezi direnişçilerine ve Gezi’nin birikimini temsil eden değerli arkadaşlarımıza, Mücella hocaya, Osman Kavala gibi demokratik tutumuyla dünya çapında bilinen bilim insanlarına verilen cezayı da kendimize verilmiş kabul ediyor, AKP’nin bu ırkçı faşist tutumunu hiçbir koşulda kabul etmediğimiz gibi bu cezaları da gayrimeşru olarak görüyoruz."

Öne Çıkanlar