HDP'li eşbaşkanın 7 yıl önce yaptığı konuşmaya dava

HDP'li eşbaşkanın 7 yıl önce yaptığı konuşmaya dava
HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin hakkında, 7 yıl önce yaptığı bir konuşma gerekçe gösterilerek, dava açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun İlçe Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin'in 15 Ağustos 2014'te düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek, hakkında dava açıldı. O dönem Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İskenderun İlçe Eşbaşkanı olan Şahin hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı 7 yıl sonra soruşturma açtı. 

Savcılığın Şahin hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla hazırladığı iddianame Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, etkinliğe dair CD'nin incelemesine yer verildi. Buna göre, Şahin'in 15 Ağustos'a dair yaptığı konuşması, açılan "Rojava'dan Şengal'e 15 Ağustos ruhuyla direniyoruz" pankartı, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri, yapılan saygı duruşu ve atılan "Biji Serok Apo" sloganı suç delili olarak gösterildi. 

Şahin hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 23 Ekim’de Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (MA)

Öne Çıkanlar