HDP'li gençlerden ‘yan yana mücadele’ çağrısı

HDP'li gençlerden ‘yan yana mücadele’ çağrısı
HDP Adana Gençlik Meclisi, ‘Hep birlikte harekete geç’ kampanyası kapsamında tüm gençleri kampanyalarına güç verip, yan yana mücadele etmeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, 22 Temmuz'da başlattığı "Hep birlikte harekete geç" kampanyası kapsamında Adana Gençlik Meclisi de bir dizi etkinlik yapacak. 1 Eylül'e kadar eylem, etkinlik ve buluşmalar gerçekleştireceklerini dile getiren HDP Adana Gençlik Meclisi Üyesi Ferhat Sezgin, tüm gençlerle bir araya gelip, bu kampanyayı yürüteceklerini söyledi.

‘GENÇLERE KARŞI YÜRÜTÜLEN KİRLİ POLİTİKALARA KARŞI ALANLARDA OLACAĞIZ’

"Çukurova Bölgesi'nde gençliğe yönelik kirli politikalara karşı alanlarda olacağız" diyen Sezgin, amaçlarının tüm gençlere ulaşmak olduğunu belirtti. Futbol ve voleybol turnuvaları düzenleyeceklerini dile getiren Sezgin, "Yine kampanya kapsamında gezi etkinliği gerçekleştireceğiz. Pandemi koşulları göz önünde bulundurularak, birçok ilçe ve mahallede şölen düzenleyeceğiz" dedi.
'GENÇLİK ROLÜNÜ OYNAMALI’

Gençlerin temel sorunlarına dikkat çeken Sezgin, şunları söyledi:

"Gençler, sistemin dayattığı uyuşturucu, fuhuş, asimilasyon ve ajanlaştırma politikalarıyla karşı karşıyadır. Özellikle de genç kadınlara yönelik düşürme politikaları yürütülmektedir. Bu kirli politikalara karşı ‘Hep birlikte harekete geç’ kampanyası başlattık. Örgütlenme bilinciyle çeşitli etkinliklerle gençlerle bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Gençliğin işsizlik sorununa karşı alanlarda buluşarak, sorunlarını dinleyip, hep birlikte çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyoruz. HDP Gençlik Meclisleri olarak demokratik siyaset alanında gençliğin daha çok söz söyleyeceğine, faşizme karşı güçlü muhalefet olacağına inanıyoruz. Mevcut siyaset alanında gençliğin daha çok söz söyleyeceği, yeni yaşamın inşasında en büyük sorumluluğun biz gençlerde olduğu bilinciyle demokratik siyasette gençlerin bulunmasını sağlayacağız. Gençlik, faşizmin tüm baskılarına karşı artık bir kurtarıcı beklemeden öncülük rolünü yerine getirmesi gerekiyor."

TACİZE, İŞSİZLİĞE, EĞİTİM SİSTEMİNE KARŞI YAN YANA MÜCADELE ÇAĞRISI

HDP Adana Gençlik Meclisi Üyesi Aygün Özdeş ise, iktidarın en çok gençlik üzerine politikalar geliştirdiğini belirterek, bu politikaların boşa çıkarılması için mücadelenin yükseltmesinin önemine vurgu yaptı. Tüm gençleri, artan taciz ve tecavüze, ekolojik talana, işsizliğe, eğitim sistemine ve tecride karşı alanlarda yan yana mücadele etmeye çağıran Özdeş, "Gençlik, mevcut sistemin topluma cevap olamayan durumuna karşı Sayın Öcalan'ın fikriyatının yaşamsallaşması için tecride karşı ses olması gerekiyor. Bunun için tüm gençleri HDP Gençlik Meclislerinde örgütlenmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar