HDP'li Hatimoğulları: Diz çökmeyeceğiz

HDP'li Hatimoğulları: Diz çökmeyeceğiz
HDP Osmaniye kongresinde konuşan HDP'li Tülay Hatimoğulları, iktidarın baskı ve saldırılarına karşı 'Diz çökmeyeceğiz' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Osmaniye Merkez İlçe Örgütü, 3'üncü Olağan Kongresi'ni ilçe binalarında düzenleyerek, yeni yönetimlerini belirledi.

Kongreye siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Kongrede konuşan HDP Adana Milletvekilli Tülay Hatimoğulları, partilerine ve demokratik muhalefete dönük baskılara değinerek, ülkenin ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğunu belirtti. 

'AYSEL TUĞLUK VE HASTA TUTUKLULAR KONUSUNDA İKTİDAR VİCDANSIZDIR'

Parti olarak iktidarın ekonomik krize neden olan politikalarına karşı mücadele edeceklerini ifade eden Hatimoğulları, "İğneden ipliğe yapılan zamlardan ötürü çiftçilerin artık üretim yapamaz hale geldi. İktidarın savaşa değil, çiftçiye, emekçiye, işçiye ve yoksullara para aktarması gerekiyor. 'Çöktürme Planı' hem içerde hem de cezaevlerinde devam ediyor.

Kürt kadın siyasetçi Aysel Tuğluk ve hasta tutuklular konusunda hem iktidar hem de Adalet Bakanlığı vicdansızdır. Hipokrat yemini etmiş, doktorlara sesleniyorum. Hasta tutsaklara bu zulmü reva görmeyin, raporlarınızı mevcut olan iktidarın yönlendirmesiyle tutmayın" diye konuştu.

Hasta tutukluların serbest bırakılmasını isteyen Hatimoğulları, iktidarın baskı ve saldırıları karşısında "Diz çökmeyeceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan seçimde HDP Osmaniye Merkez İlçe Eşbaşkanlığı'na Sevgül Aydın ve İbrahim Halil Uygul seçildi. (MA)

Öne Çıkanlar