HDP’li Öcalan’dan İmralı yasağına tepki: Yetkililer ne yapmaya çalışıyor?

HDP’li Öcalan’dan İmralı yasağına tepki: Yetkililer ne yapmaya çalışıyor?
Öcalan’a verilen 6 aylık avukat ve 3 aylık aile görüş yasağına tepki gösteren HDP’li Ömer Öcalan, 'Yetkililer ne yapmaya çalışıyor? Yaşananlar görüş yasağı ile açıklanacak durum değil' dedi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile "derhal görüşme" talebiyle 22 Kasım’da Bursa İnfaz Hakimliği'ne yaptığı başvuru verilen 6 aylık avukat ve 3 aylık aile görüş yasağı gerekçesiyle reddedildi.

Karara karşı sanal medyadan tepki yağdı.

TEMEL: HERŞEY İMRALI’DA BAŞLADI

Yasak kararına sanal medya hesabı üzerinden tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van  Milletvekili Tayyip Temel, "Ülkeyi felakete süren her şey orada başladı ve Türkiye’ye yayıldı. Şimdi halkların, tüm toplumun kaybettiği her şeyi doğru yerde arama zamanı… İmralı’da tecrit bitmediği sürece, Türkiye’ye demokrasi, adalet ve barış gelmez…" paylaşımında bulundu. 

ÖCALAN: KUŞKULARIMIZ ARTIYOR

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan da Adalet Bakanlığı’nın hesabının ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü etiketleyerek, "Kuşkularımız artıyor. Yetkililer ne yapmaya çalışıyor. Yaşananlar görüş yasağı ile açıklanacak durum değil" karara tepki gösterdi.

KOÇYİĞİT: TECRİT İNSANLIK SUÇU

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü etiketleyerek duruma tepki gösterdi. Koçyiğit, "Keyfiyet ile yönetilen ülkenin, keyfi kararlarına bir örnek daha. Aylarca her türlü haberleşme aracından yoksun bırakılan Sayın Öcalan ve diğer 3 mahpusun temel bütün hakları sistematik olarak ihlal edilmektedir Tecrit insanlık suçudur. Bu suçun zaman aşımı yoktur" dedi.

‘KÜRTLER AYAĞA KALKMALI’

Barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı da "Bu artık zıvanadan cıktı. Sayın Abdullah Öcalan yaşıyor mu? Başına bir şey mi geldi bilmiyoruz.  Bence Sayın Öcalan'ın sağlığıyla ilgili Kürtler ve dostları ayaklanmalı ve bir şekilde haber alınıncaya kadar da kimse yerinde oturmamalı" diyerek duyarlılık çağrısında bulundu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar