HDP'li Önlü’den Erbaş’a: İnkar ve asimilasyonun fotoğrafı

HDP'li Önlü’den Erbaş’a: İnkar ve asimilasyonun fotoğrafı
HDP’li Alican Önlü, Dersim’e gelerek vali, AKP il başkanı, cemevi başkanıyla beraber Tunceli Cemevi önünde poz veren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepki gösterdi.

Dersim’e bugün gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, merkezde bulunan Tunceli Cem Evi’ni ziyaret etti. Erbaş’ın cemevi ziyareti sonrası sanal medyada paylaşılan fotoğrafa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü’den tepki geldi.

Erbaş, vali Mehmet Ali Özkan, AKP İl Başkanı Sercan Özaydın, cemevi başkanı Eli Ekber Yurt ile İl Müftüsü’nün beraber cemevi önünde çektikleri fotoğrafa tepki gösteren Önlü, fotoğraf hakkında "asimilasyon ve inkarın fotoğrafıdır" dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden "Asıl Teslimiyetlerini Yitirmiş Kurum ve Kişilerin Fotoğrafı" başlığıyla tepki gösteren Önlü, şu ifadeleri kullandı: 

"Sevgili Aysel Doğan’ın vasiyetinde, Tunceli Cemevi için ‘Burası artık inanç merkezi olma vasfını yitirmiştir. Beni oraya götürmeyin’ demişti. Bu fotoğraf sevgili Aysel’in vasiyetini doğrulamıştır. Bugün Dersim’de verilen bu fotoğraf asimilasyon ve inkarın fotoğrafıdır. Asimilasyon İşleri Başkanı, mülki amir sıfatını yitirmiş AKP İl Başkanı gibi hareket eden vali, inancımızı yozlaştıran gri dedeler bir aradalar. Yerel yönetimlerimizde halkımızın inanç ritüellerini ve hizmetlerini gerçekleştirebilmesi için bir an önce alternatif yöntemleri oluşturmalıdır. Gri pasaportlu dedeler yüzünden inanç merkezi olma vasfını kaybetmiş bu cemevi, yeniden inanç merkezi vasfını kazanana kadar gitmeyeceğim. Dersim Cemevi’ne yeniden inanç merkezi vasfını kazandırmak için Dersim halkı ile birlikte bunun mücadelesini vereceğiz." (MA)

Öne Çıkanlar