HDP'li Önlü: Soylu bir terörist arıyorsa kendisine bakmalıdır

HDP'li Önlü: Soylu bir terörist arıyorsa kendisine bakmalıdır
HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Aysel Doğan’ın cenazesine yapılan saldırının İçişleri Bakanı ile kent valisinin provokasyonu olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, Barış Grubu üyesi Aysel Doğan’ın cenazesine yapılan polis saldırısına ilişkin partinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Sol sosyalist partilerin üye ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, cenazeye ve kitleye yapılan saldırının İçişleri Bakanı ile Tunceli Valisi’nin provokasyonu sonucu geliştiğini belirterek, "İşleri Bakanı, insanlık değerlerini çiğneyerek cenaze hakkına saldırmıştır. Filistin gazetecinin cenazesine yönelik İsrail’in saldırısı nasıl faşizm ise, Aysel Doğan’ın cenazesine saldırmak da faşizmdir" dedi. 
 
‘TAŞ FAŞİZM ZİHNİYETİNE ATILDI’
 
Önlü, kendilerine tazyikli su ile saldıran TOMA’ya taş ile karşılık verdiği için hem kendisine hem de partisi HDP’ye dönük sosyal medya üzerinde sistematik saldırı yürütüldüğünü aktararak, "Özellikle polisin gaz, plastik mermi ve coplarıyla gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında TOMA’ya attığım taş üzerinden cenaze töreni kriminalize edilmek istenmektedir. Attığım taş, egemen güçlerin bu kadar ağır ve düşmanca saldırısına karşı yurttaşın kendini savunması ve direnişin sembolüdür. Taş herhangi bir kişi ve canlıya zarar vermek için değil, faşizmin kullandığı yönteme, zihniyete ve araca atılmıştır" şeklinde ifadeler kullandı. 
 
‘TERÖRİST ARIYORSA KENDİSİNE BAKSIN’
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında attığı twitte ilişkin konuşan Önlü, "Suç işleri Bakanı önce kendi işlediği suçların hesabını versin. Uyuşturucu satıcılarıyla, mafyalarla, dolandırıcılarla ve tüm suçlularla fotoğrafı olan suç işleri bakanı Süleyman Soylu, Dersim’de valilik tarafından geliştirilen saldırı sonrasında attığı twitle şahsıma ‘terörist’ diyerek hedef göstermiştir. Bir terörist arıyorsa kendisine bakmalıdır" dedi. 
 
VALİLİĞE YANIT
 
Tunceli Valiliği’nin açıklamasına ilişkin ise Önlü, "Dersim’in huzurunu bu kentin huzurunu bozan biri varsa, bu kişi kendisidir. Sokaklarda gençlerin dövüldüğü, cemaat ve tarikat kadrolarının kurumlara yerleştirildiği, inanç yerlerinin restorasyon adı altında tahrip edilip özünden koparıldığı, doğasına ve canlılarına her gün saldırılan bir kent nasıl huzurlu olabilir. Cenazeyi provoke eden kendisi ve görev verdiği bir grup çetedir. Şahsıma yönelik suçlamaları reddediyorum" diye de ekledi. 
 
'DOKTOR DARP RAPORU VERMEDİ'

 
Yapılan polis saldırısı sonucu fenalaştığını ve ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne gittiğini söyleyen Önlü, saldırı sonucu aldığı yaralara rağmen Tunceli Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Serkan Calp’ın talimatı sonucu kendisine darp raporu verilmediğini kaydetti. Önlü, bedeli ne olursa olsun değerlerini sahiplenmeye devam edeceklerini söyledi. (MA)
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar