HDP'li Özsoy: AA ve yandaş medya il binamızın önünde film çeviriyor

HDP'li Özsoy: AA ve yandaş medya il binamızın önünde film çeviriyor
HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, 'Dağa insan gönderecek olanlar 24 saat gözetlenen HDP'yi mi seçer' diye sordu.

ARTI GERÇEK - Belediyelerine kayyım atanan Diyarbakır, Mardin ve Van illeri başta olmak üzere bir çok kentte eylemler sürüyor. Diyarbakır'daki eylemler 17'inci gününü geride bıraktı. Lise caddesinde gerçekleşen eylemin ardından basın açıklaması yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy'un gündeminde çocuklarının kaybolduğunu iddia ederek HDP il binası önünde eylem yapan aileler vardı.

Ailelerin bilinçli bir şekilde yönlendirildiğini ifade eden Özsoy, iktidarın kayyım atamalarına karşı gelişen demokratik tepkiyi gölgelemek için bu yönteme başvurduğunu söyledi. Türkiye'nin değişik yerlerinde kayyım hukuksuzluğuna karsı insanların demokratik tepkilerini gösterdiğini ifade eden Özsoy, "İktidarın hukuksuz ve mesnetsiz irade gaspının teşhir olduğu bu günlerde iktidar ve iktidar yanlısı medya HDP'ye yönelik çok büyük bir karalama kampanyası başlatmış. Kayyımlara karşı büyüyen demokratik protestoları ve sivil itaatsizliğin meşruiyetini baltalamaya çalışmaktadır. Yeni bir senaryo devrede. Bu yeni senaryonun adı çocukları eve gelmeyen aileleri partimizin kapısına yönlendirmektir" dedi.

'AYAK OYUNLARINA BAŞLADILAR'

Anne ve babaların HDP Diyarbakır il binaları önünde oturma eylemleri gerçekleştirmesini sağlayarak partileri hakkında kara propaganda yapıldığını ifade eden Özsoy, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: 

"Son 15 gün içerisinde insanların partimizin önüne yönlendirilmesin süreklileştirilmesi rastlantısal bir durum değildir. 2 yıldır kimse partimizin önüne gelmiyordu. Ne zaman kayyımı atadılar, ne zamanki Türkiye'de, dünyada insanlar demokratik protestolarını dile getirdiler, bu tür ayak oyunlarına, kumpaslara düşecek kadar seviyeyi düşürmüş durumdalar. Buradan sonuç almaları mümkün değildir.

'HDP İL BİNASI 24 SAAT GÖZETİM ALTINDA'

Kimse bizim zekâmızla oynamasın. Aptal değiliz. Bu tür yönlendirmelerin nerden geldiğini çok iyi biliyoruz. Senaryo şu; HDP dağa insan gönderiyormuş… Biz bir parça aklı olanlara soruyoruz. Diyarbakır il binamız, 24 saat emniyet güçlerinin kameraları, TOMA'ları, dinleme cihazları, zırhlı araçları, resmi ve gayri resmi polisleriyle gözetim altında tutulmaktadır. Biri bizi izliyor programı gibi, sürekli bizim il binamızın önünde sanki filim çekiyorlar gibi sürekli kameralar cirit atmaktadır. Dağa insan gönderecek insanlar bu kadar geri zekâlı mı gelsinler HDP önünde bu işi yapsınlar?

Dün bir baba. Ciğeri yanmış evladı yok ortada. Emniyet müdürlüğüne gittiğini söylüyor. Hatta yandaş medya tarafından bu kamera kayıtları yayınlandı. Baba 'Biz emniyete gittik. Çocuğumuzun nerede olduğunu sorduk. Yardımcı olmalarını istedik. Emniyet bizi HDP'ye yönlendirdi' diyor. Babanın iddiası bu…

'AİLELERİN ACISI İSTİSMAR EDİLİYOR'

Neredeyse 3 yıldır, kimi zaman yöneticilerimiz, il başkanlarımız, hatta milletvekillerimiz dahi il binamıza giremiyor. İstedikleri zaman il binamızı ablukaya alıyorlar. Ama bir şekilde HDP'yi protesto ettirmek istedikleri zaman geliyorlar, orada herkesin gözü önünde, kameralar önünde parti binamıza saldırıyorlar. Şunun altını çizelim; HDP 6 milyon oy almış Türkiye'nin üçüncü büyük partisidir. HDP öyle itip kakacağınız bir parti değildir. Ailelerin acılarını istismar edenlere karşı, biz insani olarak o ailelerin dertlerini, acılarını anlıyoruz. Şu ana kadar nezaketle yaklaşmamızın sebebi budur. Nezaketimiz lütfen zayıflık olarak algılanmasın. Kimse de bizim sabrımızı zorlamasın. Bu kentin en az yüzde 70'ini temsil eden HDP bu tür durumları sineye çekecek bir parti değildir. Dost düşmanın kulağına küpe olsun.

'İKTİDAR SEVİYEYİ BURAYA KADAR DÜŞÜRMÜŞ'

Sistemli bir provokasyon zemini yaratılmaya çalışılıyor. Halkın vergileriyle finanse edilen ama iktidara biat etmiş, sadece iktidarın değini yapan Anadolu Ajansı ve yandaş medya il binamızın önünde film çeviriyorlar. İktidar seviyeyi buraya kadar düşürmüş. Bu kayım rezaletine bir cevap üretemeyen, kayyım rezaletini geri çeviremeyen iktidar bu tür küçük basit ayak oyunlarıyla toplumun kafasını bulandırmaya çalışıyor.

'ŞİDDETİ TEŞVİK EDEN KAYYIM ATAYAN ZİHNİYETTİR'

HDP demokratik siyasetin merkezinde yer alır. Hiçbir zaman barış, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve adalet mücadelesinden vazgeçmemiştir, vazgeçmeyecektir. Ölüme karşı yaşam ve barış hakkını savunmuşuz. Savaş ve çatışma politikalarının her zaman karşısında durmuşuzdur. Bu siyasetimizden taviz vermedik, bundan sonrada taviz vermeyeceğiz. HDP insanları oraya buraya değil, demokratik siyasete yönlendirmeye çalışmaktadır. Asıl kayyım atayarak, halkın iradesini gasp edenler, demokratik siyaset olan inancı kırarak toplumu demokratik olmayan yollara ve şiddete teşvik etmektedir. Asıl kayyım atayan zihniyettir bu ülkede çatışma, istikrarsızlık ve şiddet isteyen. Biz bu komployu ve iftiraları biliyoruz. Kimlerin nasıl yönlendirdiğinin farkındayız. Yalanlar ve iftiralarla haklı, meşru demokrasi mücadelemize kimse gölge düşüremez."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar