HDP'li Piroğlu: Bu yoksulluğu yaratanlar kaçacak yer arayacak

HDP'li Piroğlu: Bu yoksulluğu yaratanlar kaçacak yer arayacak
'Biz sınıfsız sömürüsüz dünya istiyoruz. Biz insanca yaşacağımız, bir ülke istiyoruz.'

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, enflasyonun artması nedeniyle artan yoksulluk sonucu OHAL ilan edilebilir iddialarına tepki gösterdi. Meclis kürsüsünden seslenen Piroğlu, "Bu yoksulluk üzerinden OHAL düşleri kuranlara OHAL cazgırlarına açıkca sesleniyorum. Boşuna haya kurmayın bütün zorbalığınızı, düşlerinizi sizin kabusunuz olarak döndermeye hazırız ve yapacağız" diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu TBMM Genel Kurulunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkede yoksulluğun arttığına dikkat çeken Piroğlu "Koç, Sabancı servetine servet ekliyor. Yandaş sermaye milyarlarla oynuyor ama halkın büyük kısmı yoksullaşmaya devam ediyor." dedi.

Piroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Yoksulluğun ortadan kalktığı bir dünya istiyoruz. Yoksulluğu kaldırmak için yoksulluğun kaynağına bakmak gerektiğine inanıyoruz. Ve yoksulluğun kaynağına baktığımızda bu sermaye düzeni karşımıza çıkıyor. Çünkü çok basit ülke yoksullaşıyor ama herkes yoksullaşmıyor. Koç, Sabancı servetine servet ekliyor. Yandaş sermaye milyarlarla oynuyor ama halkın büyük kısmı yoksullaşmaya devam ediyor.

Çünkü onların serveti halkltan çalınanlardan oluşuyor. basit bir şey var. halk kendi sözünü kendi almak zorunda. 

Ağır bir kış geliyor yoksulluk büyüyor ayağa kalkmak sesimizi duyurmak gerekiyor. Bu yoksulluk üzerinden OHAL düşleri kuranlara OHAL cazgırlarına açıkca sesleniyorum. Boşuna haya kurmayın bütün zorbalığınızı, düşlerinizi sizin kabusunuz olarak döndermeye hazırız ve yapacağız.

Halk artık eskisi gibi değil. Öfke büyüdü ve bu öfke ayağa kalkmak üzere. Bu öfke ayağa kaltığı gün, bu yoksulluğu yaratanlar kaçacak yer arayacaklar. Bu ülke, halkın gerçeğine dönecek.

Biz sınıfsız sömürüsüz dünya istiyoruz. Biz insanca yaşacağımız, bir ülke istiyoruz. İnancından ve sınıfsal kimliğinden ezilmediği bir dünya istiyoruz ve bunun yapmanın bir yolu var. Antepli bir çiftçi söyledi; yaşasın devrim yaşasın sosyalizm

Öne Çıkanlar