HDP'li Temelli'den İzmir mitingi çağrısı: Biz yürürsek 3’ncü yol başarıya ulaşır

HDP'li Temelli'den İzmir mitingi çağrısı: Biz yürürsek 3’ncü yol başarıya ulaşır
HDP, İzmir’de 8 Temmuz’da yapılacak mitinge ilişkin İzmir ve Manisa ilçelerinde halkla bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir’de 8 Temmuz’da "Demokrasi için bir nefes" şiarıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek miting için gün boyu çalışmasını sürdürdü. Manisa’da konuşan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, "Biz yürürsek demokrasi ve barışın yolu açılır. Üçüncü yol başarıya ulaşır" dedi.

Kentte bulunan 11 HDP vekili, heyetler şeklinde bugün Konak, Menemen, Narlıdere, Karşıyaka, Gaziemir, Çiğli, Karaburun, Bayraklı, Bayındır ve Menderes ilçe ve mahallerinde ziyaretler gerçekleştirdi. Halk toplantılarının yanı sıra HDP’liler ev, pazar, kahve ve mahallerde halka bildiri dağıttı.

KONAK

Konak’a bağlı Çeşme Mahallesi’nde çalışma yürüten HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar da, tek tek evlerin kapısını çalarak, insanların evlerine misafir oldu. Birçok yurttaşın sorunlarını, dertlerini dinleyen Dündar, herkesi Perşembe günü yapılacak mitinge davet etti. Katledilen Deniz Poyraz için miting yapıldığını dile getiren Dündar, "Bu miting tüm emek ve demokrasi güçleri tarafından yapılıyor. Türk, Kürt, Çerkez tüm halklar ve inançlar orada bu iktidara sesini yükseltmeli" sözleriyle yurttaşları davet etti.

Dündar, Çeşme mahallesinde kendi dükkanı önünde oturan Mardinli bir yurttaş ile bir süre sohbet etti. Kürtler arasında birlik olması talebini dile getiren kadın, "Biz birlik olmadan hiçbir şey olmaz. Allah hainlere bırakmasın. Cezaevlerinin kapısı açılsın" dedi.

Çocuklar da HDP’lileri alkışlarla karşıladı. HDP’liler çocuklarla hatıra fotoğrafı çekti. 

MENDERES

Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur ile beraberindeki heyet Menderes ilçesinde çalışma yürüttü. İlk olarak Cemevini ziyaret eden heyet daha sonra Develi köyüne geçerek halkla toplantı gerçekleştirdi. Yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu.

BAYINDIR

Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, HDP MYK üyesi Veli Saçılık, İzmir İl eşbaşkanı Besriye Tekgür de Bayındır ilçede bulunan pazarlarda yapılacak olan mitingin anlam ev önemine ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak, bildiri dağıttı.

ÇİĞLİ

Kent vekili Serpil Kemalbay ile beraberindeki heyet de Çiğli ilçesinde mahalle çalışması yürüterek, katliam ve baskılara karşı herkesin Gündoğdu Meydanı’na akması çağrısında bulundu.

ALEVİLER: BİZ DE BİLDİRİ DAĞITACAĞIZ

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen ve beraberindeki heyet de Narlıdere Cemevi’ni ziyaret etti. Özen, Alevilerin tarih boyunca yaşadığı asimilasyon ve baskıları dile getirdi. Özen, "Sesimizi çıkaramazsak ilk yok edilecek olan bizleriz. Bu yüzden Alevilerin politik özgürlüğü çok önemli" dedi. Dernek Başkanı Mustafa Arslan ise miting için hazırlanan bildirileri yarın ilçenin her yerinde dağıtacaklarını söyledi.

Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan ziyarette konuşan Özen, "Bu mitingi HDP’nin dışında tüm emek ve demokrasi güçleri organize ediyor. Ancak Kürtler Deniz yoldaşımız için, demokrasi ve barış için bu çağrıyı daha çok sahiplenmeli" dedi.

Kobane ve HDP’nin kapatılması için açılan davalara ilişkin soruları yanıtlayan Özen, "O salonda emin olun HDP yargılıyor. Sahte delilllerle, uydurma suçlarla suç oluşturmak isteniyor. Buradan sonuç alamazlar. Şu ortada ki Bir mafyaya cevap veremeyen iktidar halkı yönetemez" diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy Karaburun, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ise Bayraklı ilçelerinde halkla bir araya gelerek, mitinge katılım çağrısında bulundu. 

MANİSA

Van Milletvekili Sezai Temelli de gün boyu Manisa Saruhanlı, Şehzadeler ile Yunus Emre ilçelerinde halk toplantıları gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı buluşmalarda Temelli, gündemdeki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

'BİZ YÜRÜRSEK 3'NCÜ YOL BAŞARIYA ULAŞIR'

İzmir mitingiyle katliamların hesabını soracaklarını söyleyen Temelli, "İnatla bir arada yaşamak için mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Faşizme karşı verilen mücadele meşrudur.  Savaşa karşı barış mücadelemiz meşrudur. Meşru olmayan ve meşruiyetini yitirmiş bu iktidardır. Halklar olarak artık bu iktidarı kabul etmiyoruz. Zulme son vermek bizim elimizdedir. Hep birlikte mücadele ederek, bu iktidardan kurtulacağız. Artık sabrımız kalmadı. Tek bir canımızı toprağa vermek istemiyoruz. Bu ülkeye barış gelsin istiyoruz" dedi.

"Biz yürürsek demokrasi ve barışın yolu açılır. 3’ncü yol başarıya ulaşır" diyen Temelli, "Gücümüzü bir kez daha göstermek için İzmir mitingine katılalım" diyerek çağrı yaptı.
 

Öne Çıkanlar