HDP’lilerin törende olduğunu duyan kayyım kapıdan döndü

HDP’lilerin törende olduğunu duyan kayyım kapıdan döndü
Diyarbakır'a vali ve büyükşehir belediyesine kayyım olarak atanan Ali İhsan Su, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin ödül törenine HDP'lilerin katıldığını öğrenince kapıdan döndü.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin, gelenekselleşen ödül törenini cemiyetin bahçesinde yapıldı. Yapılan törende '36. Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri' sahiplerini buldu. Diyarbakır'a vali ve büyükşehir belediyesine kayyım olarak atanan Ali İhsan Su, HDP'lilerin törende olduğunu öğrenince kapıdan döndü.

Törene HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Yenişehir Kaymakamı ve Kayapınar Belediyesi kayyımı Murat Beşikçi, Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediyesi kayyımı Arif Karaman, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan’ın yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

KÜRTÇE SUNUM YAPILMADI

Tigris gazetesinin haberine göre törene, bir süre önce Diyarbakır'a vali ve büyükşehir belediyesine kayyım olarak atanan Ali İhsan Su’nun tavrı damga vurdu. Tören başlamadan önce çevre kontrolü için GGC bahçesine gelen korumaların HDP’lilerin törende olduğunu anons etmesi üzerine Su, cemiyetin kapısından dönerek törene katılmadı.Su törene katılmayınca, gazetecilere ödül takdimi yapacakların sıralamasında sıkıntı yaşandı.

Son yıllarda Kürtçe haber dalında ödüllerin verilmesi nedeniyle gece Kürtçe ve Türkçe sunuluyordu. Ancak bu yıl Kürtçe sunum yapılmaması da dikkat çekti.

 

Öne Çıkanlar