HDP ön savunmasını AYM’ye sundu

HDP ön savunmasını AYM’ye sundu
Partilerine yönelik kapatma davasına dair hazırladıkların ön savunmayı Anayasa Mahkemesi’ne sunan HDP heyeti yaptığı açıklamada, ‘Hazırlanan ön savunmada önemli konulara yer verdik’ dedi.

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, partilerine yönelik açılan kapatma davasına dair hazırladıkları 173 sayfalık ön savunmayı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) sundu.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi ve avukat Doğan Erbaş ile HDP’nin hukukçu milletvekillerinden olan Mehmet Rüştü Tiryaki’nin de aralarında olduğu partililer ön savunmayı AYM’ye teslim etti.

‘ÖNCELİKLİ KONULARA YER VERDİK’

Heyet Anayasa Mahkemesi çıkışı Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda kısa bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkanı Ümit Dede, yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, ilk etapta hazırladıkları savunmalarında daha çok öncelikli konuları işlediklerini söyledi. 

‘DETAYLI AÇIKLAMA YAPACAĞIZ’

Bundan sonraki süreçte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından mütalaa verileceğini söyleyen Dede, "Bizde mütalaaya karşı bizde esas hakkındaki savunmamızı yapacağız. İfade ettiğim gibi savunmamızda öncelediğimiz konulara yer verdik. Daha önce Anayasa Mahkemesi’nin sunulan iddianameyi reddetme durumu vardı. Dolayasıyla bu da bizim açımızdan önemli bir veriydi. Bu çerçevede başkaca gerekçelerle hazırladığımız ön savunmamızı verdik. Yarın genel merkezimizde bir basın toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu basın toplantısında ayrıntıları ve içeriğinde öne çıkan başlıkları açıklayacağız. Bu aşamada bilgilendirmeyi sizlerle paylaşmış olayım" dedi. 

Ön savunmanın teslim edilmesinin ardından dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’e gönderilecek. Başsavcının bir ay içinde esas hakkındaki görüşünü sunması gerekiyor. Savcılık tarafından sunulacak mütalaanın ardından HDP’ye esas savunmasını hazırlamak için bir ay süre verilecek.

Öne Çıkanlar