HDP: Oraya işgale gidiyorsunuz

HDP: Oraya işgale gidiyorsunuz
Suriye operasyonu Meclis'te tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Özkoç HDP'nin eleştirileri üzerine, 'Türkiye’nin topraklarını korumak için tezkere gelirse, tezkereye ‘evet’ deriz! dedi.

Türkiye'nin Kuzey Suriye'de başlattığı operasyon, Meclis Genel Kurulu’da da tartışıldı. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, operasyonu "bir işgal operasyonu" olarak nitelendirdi. Çepni’nin bu sözlerine AKP CHP ve İYİ Parti vekillerinden tepki geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Türk ordusuna işgalci diyen ya katildir, ya zalim, ya da hain. Ya devlet ya Kandil" tepkisini gösterdi. Turan’a yanıt vermek amacıyla söz alan HDP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan ise Çepni’nin sözlerini destekleyerek, "Oraya işgale gidiyorsunuz" dedi.

Bunun üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, HDP’ye, "Türk ordusuna işgalci diyemezsiniz. Salih Müslim’i Türkiye’de kırmızı halıyla biz karşılamadık" sözleriyle tepki gösterirken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da "Türkiye Cumhuriyeti’nin askeri o ya da bu nedenle, başka bir ülkenin sınırları içindeyken, Türkiye’nin topraklarını korumak için tezkere gelirse, biz bu tezkereye ‘evet’ deriz. Biz ülkemizi, devletimizi, bayrağımızı koruruz" dedi. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de "Türk ordusu alayınıza yeter" ifadelerini kullandı.

Tartışmanın devam etmesi üzerine oturumu yöneten TBMM Meclis Başkanvekili Levent Gök, partilerin grup başkanvekillerini yanına çağırarak, oturuma ara verdi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar