HDP: Saldırıyı yapanlar Mehmet Metinerlerin, Orhan Miroğlu gibi tiplerin sokak versiyonlarıdır

HDP: Saldırıyı yapanlar Mehmet Metinerlerin, Orhan Miroğlu gibi tiplerin sokak versiyonlarıdır
'Bu çocuklar Mehmet Metinerlerin, Orhan Miroğlu gibi tiplerin sokak çeteleridir. Biz HDP olarak bu çocukları da kurtaracağız'

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy ilçe örgütü, binalarına yönelik yapılan saldırıya ilişkin ilçe  binaları önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya HDP Istanbul il eş başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, HDP Istanbul ilçe yöneticileri, Bakırköy Dayanışma Ağı, Barış Anneleri,Bakırköy Kent Savunması, çok sayıda kurum, STK ve yurttaş katıldı. 

    

 "Faşizme karşı demokrasi mücadelemiz devam edecek" pankartının açıldığı eylemde, "HDP halktır halk burada", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı. 

Açıklamada ilk söz alan HDP Bakırköy İlçe Eş Başkanı Ferdi Yamar, sabah 04.00 sıralarında 28 yaşlarında bir erkeğin ilçe binasına saldırı düzenledigi çevredeki esnafın saldırgana müdahale ettiğini ifade etti. Yamar, duyarlılık gösteren Bakırköy esnafına teşekkür ederek, ilçe binalarının dış cephe camlarının kırıldığı ve kapının önüne insan dışkısı bırakıldığını söyledi. Bir insanın bu saldırı girişimini tek başına yapamayacağını vurgulayan Yamar, ilçelerine yönelik yapılan taşlı saldırının organize bir saldırı olduğunu söyledi. Yamar, saldırının sadece HDP'ye yönelik bir saldırı olmadığını bu saldırının, bütün demokrasi mücadelesi yürütenlere yöneliktir olduğunu söyledi. 

Yamar'ın ardından konuşan Bakırköy Dayanışma Ağı'ndan Ahmet Oral, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, saldırının takipçisi olacaklarını ve faşizme karşı demokrasi güçleri ile omuz omuza mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade etti. 

Ardından konuşan HDP Istanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, saldırıda bulunan insanların, devlet tarafından ajanlaştırılan, karanlık güçler tarafından beslenen insanlar tarafından gerçekleştiğini söyledi. Avcı, HDP ve demokrasi güçlerine yönelik saldırıların derin devletin parmağının olduğunun altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti: 

'BUNLAR MEHMET METİNLERLERİN SOKAK VERSİYONLARIDIR'

"Havuz medyası da bu saldırıları 'saldırıları kendilerine yapıyorlar. Bunlar aslında CHP'liler, bunlar aslında Ermeniler' diye ikinci bir kirli politikaya girişiyorlar. Bugün düşürülen, madde bağımlısı haline getirilen, demokrasi güçlerine saldıran bu şuursuz gençler sistemin, devletin kirli politikalarının sonucudur. Bu gece buraya saldıran gencin, biz biliyoruz ki Mehmet Metiner'lerin, Orhan Miroğlu'nun sokak versiyonudur. Medya da halkın mücadelesini kara propaganda yaparak yanlış lanse ettiren, psikolojik savaş yöntemleri ile halkımızın siyasi iradesine saldıranlar sokakta da aynı saldırgan faaliyeti yürütüyorlar. Bu çocuklar Mehmet Metiner'lerin, Orhan Miroğlu'ların sokak çetecileridir."

Avcı, saldırıda bulunan insanların devletin karanlık güçleri ile bağlantılı organize edilen çete faaliyetleri olduğunu söyleyerek, HDP ve demokrasi güçleri olarak bu gençleri de kurtaracaklarını dile getirdi.

‘BİR ARADA DURALIM’

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut da yaşanan saldırının bir takım güçler tarafından kışkırtılanların elleri ile yapıldığını kaydetti. Partilerine dönük saldırılara karşı duracaklarını dile getiren Bulut, saldırılara karşı bir arada durmanın önemli olacağını söyledi.

Bulut, "Biz herkes için mücadele ediyoruz. Bu gün bize yapılan bir başkasına yapılabilir. Bundan ses çıkarılmadığı takdirde birileri bundan beslenir. Faşist iktidarlar her zaman sessizlikten güç alır. Biz halklar olarak ne sessimizi kısarız ne mücadelemizden geri dururuz. Mücadele gelenekleri ile birleşmiş ve büyümüş bir parti olarak mücadelemizi daha da büyüteceğiz" diye belirtti. Açıklama alkış ve atılan zılgıtlarla son buldu.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren kişinin gözaltına alındığı ve savcılık işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar