HDP, vaka artışıyla gündemde olan kentteki su kesintilerini Meclis'e taşıdı

HDP, vaka artışıyla gündemde olan kentteki su kesintilerini Meclis'e taşıdı
‘Batman Belediyesinin sürdürdüğü koronavirüsle mücadele çalışmalarını engelleyen kayyumun kentteki su sorununa sessiz kalmasının ve halkı savunmasız bırakmasının sebebi nedir?’

ARTI GERÇEK-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca, Coronavirus (Covid-19) vakalarındaki artışla gündemde olan kentteki su kesintilerini Meclis’e taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren HDP’li Milletvekili Uca, Batman’da nisan ayından bu yana su kesintileri yaşandığını belirtti.

Özellikle salgın sürecinde hijyen için kritik olan su ile ilgili Batman’da yılda 20 bin kesinti şikayetinde bulunulduğunu ifade eden Uca, "Batman Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra, Belediyenin salgın önlemlerinin engellenmesinin yanında, sık sık su sorunu yaşanan kentte, su kesintileri günde 4 saati bulmuş durumda. Yılda en az 20 bin su kesintisi şikâyetinde bulunan Batman halkı, koronavirüs vakalarının artış gösterdiği kentte virüs tehdidine karşı savunmasız bırakılmış durumda" diye belirtti.

‘HALKIN SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN İHMALLERLE İLGİLİ BİR SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?’

"16:00-22:00 saatleri arasında suların kesildiği Batman’da, belediyenin yetersiz altyapısından dolayı kente verilen su miktarı ve bu suyun nereye harcandığından Belediyenin de habersiz olduğu basına yansıyan bilgiler arasında" ifadelerini kullanan Uca, Çevre Bakanı Kurum’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

1- Batman halkına,16:00- 22:00 saatleri arasında neden su verilmemektedir? Batman halkının, insan sağlığı açısından çok önemli bir yerde duran suya, 24 saat kesintisiz erişebilmesi için bir çalışma yürütülmekte midir? Herhangi bir çalışma yoksa bunun sebebi nedir?

2-Batman Belediyesinin sürdürdüğü koronavirüsle mücadele çalışmalarını engelleyen kayyumun kentteki su sorununa sessiz kalmasının ve halkı koronavirüse karşı savunmasız bırakmasının sebebi nedir? Halkın sağlığını tehdit eden bu ihmallerle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

3-Belediyenin kente verilen su miktarından ve suyun nereye harcandığından haberinin olmaması normal midir? Kentin altyapı sorunlarına ilişkin bir çalışma yürütülmekte midir?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar