Çok sayıda HDP ve DBP yöneticisine gözaltı

Çok sayıda HDP ve DBP yöneticisine gözaltı
Diyarbakır ve Hakkari'deki baskınlarda çok sayıda partili gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde bu sabah DBP ve HDP'li yöneticilerin evlerine polislerce baskınlar düzenlendi. Baskınlarda HDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Necmettin Burakmak, Yenişehir İlçe Eş Başkanı Vahap Günay, HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Haluk Eyüpoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar İlçe Eş Başkanı Ali Alkan, DBP yöneticisi Ramazan Üngür ve HDP Yöneticileri Osman Dön ile Sait Demir, gözaltına alındı. 

HDP ve DBP'li yöneticiler, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

AÇLIK GREVİNE KATILMIŞLARDI

Gözaltına alınan HDP ve DBP'li yöneticiler, 17-18 Kasım tarihlerinde HDP Diyarbakır il binasında DTK Eş Başkanı ve Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla açlık grevine katılmıştı.  

HAKKARİ'DE 8 GÖZALTI

Hakkari'de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine destek amacıyla önceki hafta üç günlük açlık grevine giren 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan ev baskınlarında HDP İl Eş Başkanı Zeynep Kaya, DBP İl Eş Başkanı Nuriye Aktaş, Yüksekova DBP İlçe Eş Başkanı Nevzat Kaya ile parti üyeleri Şehriban Acar, Keskin Erol, Necip Coşkun ve Nurettin Atsız gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar