HDP vergi cennetlerinin araştırılmasını istedi, AK Parti reddetti

HDP vergi cennetlerinin araştırılmasını istedi, AK Parti reddetti
HDP'nin Meclise sunduğu 'vergi cennetlerine transfer edilen kazançların araştırılması önergesi AK Parti oylarıyla reddedildi.

HABER MERKEZİ- HDP’nin Meclis’e sunduğu ‘vergi cennetlerine transfer edilen kazançların araştırılması’ önergesi AKP oylarıyla reddedildi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 'Panama', 'Paradise' ve 'Man Adası' belgelerindeki iddiaların araştırılması amacıyla TBMM Genel Kurulu’na bir araştırma önergesi sunmuştu.

ANAYASA MADDESİNE DAYANDIRILDI

AK Parti oylarıyla reddedilen önergede şu ifadelere yer verildi: "Türkiye’de bazı siyasetçiler ve yakınları hakkında ortaya çıkan vergi cennetlerine transfer edilen kazançlar ile Türkiye’de elde ettikleri kazançların başka ülkelerdeki şirketlere transfer edilmesi iddialarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz." 

ÖNCE PANAMA SONRA MAN 

Kerestecioğlu'nun önergesinde ayrıca Başbakan Yıldırım'ın aile üyelerinin de adı geçen Panama Belgeleri'yle ilgili detaylar da verdi. Kerestecioğlu önergesinde şunları söyledi: "O günlerde Başbakan "iddialar soruşturulsun" demesine rağmen bu belgelerin soruşturulmasına yönelik partimizin Meclis Araştırması talebi Hükümet partisine mensup milletvekilleri tarafından reddedilmişti. Cennet Belgelerinin ortaya çıkmasından kısa süre sonra Türkiye bu defa, ülkedeki siyasetçi yakınlarının Man Adası adında bir başka ülkede kurulan şirketlere para transferi yaptıkları iddiaları ile çalkalanmaktadır . Cumhurbaşkanı’nın birinci dereceden akrabalarının karıştığı iddia edilen bu transferlerin gündeme gelmesi, Türkiye’de uzunca süredir tartışılan siyasi etik, şeffaflık, yurttaşın vergi ödeme sorumluluğu, yolsuzluk, milliyetçilik ve vatanseverlik gibi siyasi ve ekonomik konuları tekrar tartışmaya açmıştır."

 

 

Öne Çıkanlar