HDP, Yeni Şafak ve Sabah'ı Basın Konseyi’ne şikayet etti

HDP, Yeni Şafak ve Sabah'ı Basın Konseyi’ne şikayet etti
HDP, Yeni Şafak ve Sabah gazetelerinde yer alan haber ve köşe yazısını Basın Konseyi'ne taşıdı. Hilal Kaplan ve Burak Doğan hakkında hukuki süreci başlatıldı.

HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Yeni Şafak Gazetesi’nin, 16 Mayıs tarihli baskısında yayımlanan "HDP’li Belediye Başkanı’nın ajandasında bomba kılavuzu" başlıklı haber ile Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan'ın, 18 Mayıs tarihli baskısında yayımlanan "İstediğiniz Sorudan Başlayabilirsiniz" başlıklı köşe yazısını Basın Konseyi'nin gündemine taşıdı.

UYARI VE KINAMA CEZASI VERİLMESİ İSTENDİ

HDP tarafından yapılan açıklamada, Yeni Şafak gazetesi ve muhabiri Burak Doğan ile Sabah gazetesi ve yazarı Hilal Kaplan hakkında gerekli hukuki sürecin başlatıldığı belirtilerek, Basın Konseyi'nden ilgili kurum ve kişilere uyarı ve kınama cezası verilmesini talep edildiği ifade edildi.

Beştaş ve Oluç’un Basın Konseyi’ne ilettikleri dilekçede, "Bu iki yayın organının ve yazarın iftira niteliğindeki haber ve yorumları, halkın haber alma hakkını yerine getirme faaliyetinden uzak, kişi haklarına saldırı, kendisini mahkemenin yerine koyarak yargı kararı olmaksızın kişileri, kurumları suçlu ilan etme, itibarsızlaştırma gibi psikolojik operasyon çalışmaları kapsamında yer almakta olup, Basın Konseyi tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucunda gerekli uyarı ve kınama cezasının verilmesini hassasiyetle talep etmekteyiz" denildi. (MA)

Öne Çıkanlar