HDP'yi hedef alan Bahçeli: Gerekirse Anayasa'da düzenleme yapalım

HDP'yi hedef alan Bahçeli: Gerekirse Anayasa'da düzenleme yapalım
MHP lideri Bahçeli, ABD'nin yaptırımlarına yönelik açıklamasında HDP'yi hedef aldı.

ABD'nin yaptırımlarını kınamak için yaptığı açıklamada bir kez daha HDP'yi hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gerekirse Anayasa'da düzenleme yapalım" diye seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Türkiye CAATSA yaptırımlarına tepki gösterdi. Açıklamanın büyük bir kısımını HDP'yi hedef almaya ayıran Bahçeli, "HDP kapatılsın" çağrısını yineledi.

"HDP açılmamak üzere kapatılmalıdır" diyen Bahçeli, "Etnik bölücülüğü ve terörü referans alan hiçbir parti kuruluşuna da müsaade edilmemelidir. Gerekirse Anayasa’da düzenleme yapalım, gerekirse Siyasi Partiler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda reform yapalım, bu kanayan yarayı durduralım" ifadelerini kullandı.

ABD'YE YAPTIRIM TEPKİSİ

Bahçeli'nin ABD yaptırımlarına yönelik değerlendirmesi de şöyle oldu:

"Türkiye-ABD ilişkileri, bidayetinden beri hem sancılı bir seyir izlemiş hem de güvensizlik ekseninde vücut bulmuştur. Bir tarafın sürekli dayatıp tavizler istediği; diğer tarafın bunu göğüslemek için mücadele ettiği bir ilişki ağına müttefiklik demek ne kadar mümkündür?

Bu yaptırımlar utancın ve uyuşmuş aklın tezahürüdür. MHP, yaptırım kararlarını reddetmekle birlikte kınamaktadır. Bugüne kadar bir NATO müttefikine yaptırım uygulanmamıştı.

1975’ten beri ABD böyle bir yanlışın faili olmamıştı. Nitekim ABD’nin Türkiye’ye şaşı bakışı, soğuk yaklaşımı böylelikle tevsik edilmiştir. Hiçbir ambargo, hiçbir yaptırım, hiçbir baskı ve tehdit bizi yolumuzdan döndüremez. Bu vesileyle bir çalışıyorsak on çalışacağız, bir yapıyorsak yüz yapmayı deneyeceğiz. Hiç kimseye eyvallah demeyeceğiz, muhannete muhtaç düşmeyeceğiz. Türkiye kimden silah alıp almayacağını ona buna soracak değildir. ABD izin ve onay makamı hiç değildir. Aksi tertip, teklif ve telkinler küstahlığın dik alasıdır." 

'HER SİYASİ PARTİ TERCİHİNİ YAPMALIDIR'

Daha sonra Twitter hesabından da açıklamalar yapan Bahçeli, HDP'nin kapatılması konusunda isim vermeden AKP'yi eleştirerek şunları söyledi: "Zehirli haşeratla mücadele milli haysiyete muhteşem hizmettir. Bölücülükle mücadele istiklalimize onur verici destektir. Artık seçenek kalmamıştır: Ya terörizm ya temizlik, ya bölücülük ya da huzur. Her siyasi parti tarafını ve tercihini yapmalıdır." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar