HDP Yüreğir ilçe binası saldıran 3 kişiye dava

HDP Yüreğir ilçe binası saldıran 3 kişiye dava
HDP Yüreğir İlçe Örgütü binası 16 Şubat’ta Suriyeli Ammar Hasan ile Beşşar Elali ve Mahmut Kendirci tarafından silahlı ve patlayıcı madde saldırısına uğradı. 3 kişiye dava açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Merkez Yüreğir İlçe Örgütü binası 16 Şubat’ta Suriyeli Ammar Hasan ile Beşşar Elali ve Mahmut Kendirci tarafından silahlı ve patlayıcı madde saldırısına uğradı. HDP Yüreğir İlçe Eşbaşkanı Durmaz Özmen'in saldırganlar hakkında şikayetçi olması üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

Mezopotamya Aajansı’nın haberin göre saldırıdan birkaç gün sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Hasan, Elali ve Kendirci polislerce gözaltına alınıp sevk edildikleri Adana Sulh Ceza Hâkimliği’nce "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "siyasi partilere veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" ve "örgüte üye olma" suçundan tutuklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı 3 saldırgana dair soruşturmasını tamamlayarak, Hasan, Elali ve Kendirci hakkında "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "Siyasi partilere veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırladı. iddianameyi kabul eden Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma için 16 Haziran gününü belirledi.

NE OLMUŞTU?

 HDP Adana Merkez Yüreğir İlçe Örgütü binası 16 Şubat gecesi Suriyeli Ammar Hasan ile Beşşar Elali ve Siirt nüfusuna kayıtlı Mahmut Kendirci, tarafından silahlı ve patlayıcı madde saldırısına uğradı. Saldırı anı ve sonrasına ait 2 farklı işyeri güvenlik kamera görüntüsünde saldırganların rahat tavırları dikkati çekti. Çukurova Caddesi üzerinde bulunan HDP Yüreğir İlçe Örgütü binasının hemen yanındaki işyerine ait güvenlik kamera görüntüsünde 3 saldırganın binanın hemen karşısında bulunan Asri Mezarlığı içine girerek, oradan 3 adet molotof kokteyli attığı, birinin bina içine girdiği, diğerinin binaya asılı pankartta, öbürünün ise caddeye düştüğü görüntülere yansıdı. Saldırı sesi duyan yurttaşların caddeye doluştuğu görüntülerde, saldırganların mezarlığın içinde izlerini kaybettirdiği tahmin ediliyor.

 Binaya paralel olup, Asri Mezarlığı'nın girişi olan İlbey Güneş Caddesi (E-5 Karayolu) üzerinden bir işyerine ait güvenlik kamera görüntüsünde 3 saldırganın üstleri kapalı bir şekilde arka arka cadde üzerinde rahat bir şekilde yürüyüp, bir ara sokağa girerek izlerini kaybettirdiği görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar