'Hedef Sıfır Kaza' kampanyası süresince 753 işçi öldü

'Hedef Sıfır Kaza' kampanyası süresince 753 işçi öldü
İSİG, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Hedef Sıfır Kaza" kampanyası boyunca her gün en az 6 işçinin toplamda ise en az 753 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

HABER MERKEZİ - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Hedef Sıfır Kaza" kampanyası boyunca yaşanan iş cinayetlerine ilişkin hazırladığı rapora göre, kampanya süresince her gün en az 6 işçi, toplamda ise en az 753 işçi hayatını kaybetti.

Mayıs ayında en az 104 işçi, Haziran ayında en az 170 işçi, Temmuz ayında en az 207 işçi, Ağustos ayında en az 217 işçi, Eylül ayında ise en az 55 işçi hayatını kaybetti.

EN AZ 167 İNŞAAT İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

İSİG, "Hedef Sıfır Kaza" kampanyası eksenindeki inşaat işkolunda dört ayda en az 167 inşaat işçisi yaşamını yitirdiğini açıkladı. "Hedef Sıfır Kaza" kampanyası sürecinde inşaatlardaki iş cinayetlerinin nedenleri incelendiğinde yüksekten düşmeler ve ezilme/göçükler yüzde 66'sını oluşturuyor. Aynı süre içerisinde Türkiye'nin 58 şehrinde ve yurtdışında iki ülkede Türk inşaat şirketlerinde işçiler yaşamını yitirdi.

ISİG, "OHAL; grev kırıcılığı, fazla çalışma, işsizlik, keyfilik ve iş cinayetleri demektir" başlıklı raporunda yılın ilk sekiz ayında en az bin 338 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar