'Hediyeler sizin olsun, biz yaşamak istiyoruz'

'Hediyeler sizin olsun, biz yaşamak istiyoruz'
Antalya, Adana ve Hatay'da bir araya gelen kadınlar, 14 Şubat’ı kabul etmediklerini belirterek, 'Hediyeler sizin olsun, biz yaşamak istiyoruz' dedi.

Pek çok ilde sokaklara çıkan kadınlar, "14 Şubat Sevgililer Günü"nü protesto etmek amacıyla açıklama yaptı. Açıklamalarda "öldüren sevgi" anlayışına karşı olduklarını belirten kadınlar,    yaşamdan yana mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

ANTALYA

Antalya Kadın Platformu, "14 Şubat Sevgililer Günü" dolasıyla "Öldürün Sevgi İstemiyoruz" sloganıyla katledilen Pınar Gültekin’e ilişkin Attalos Meydanı’nda açıklama yaptı.

Platform adına konuşan Göksu Biter, "14 Şubat tutkulu aşkların kutsandığı gün olup; kalpler, kırmızı güller ve pahalı hediyeler, hiç rızamız yok sayılmamış gibi öpüldüğümüz, hiç o evlerin içinde emeğimiz görünmez kılınıp söndürülmemiş gibi kapısına kırmızı güller ile gelinen sevgililer günü. Eşitlik yoksa aşk da yok, görünmeyen emek sesin yükselt" dedi. Biter, haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

'MEYDANLARI TERK ETMEYECEĞİZ'

Pınar Gültekin için adalet talebini yineleyen Biter, "Tüm bu kırmızı kalpler ve balonlar arasından Muğla Adliyesi’nden bir ses yükseliyor. 'Pınar için adalet' geçtiğimiz yaz birlikte olduğu erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin’in davasında bugün 10. Duruşma görüldü. Katledildiği gün buradaydık, bugün yine buradayız erkek adalet değiş gerçek adalet sağlanana kadar meydanları da terk etmeyeceğiz" dedi.

ADANA

Adana Kadın Platformu da 14 Şubat dolayısıyla "Eşitlik yoksa aşk da yok" sloganıyla Kültür Sokağı önünde açıklama yaptı. Platform adına basın metnini okuyan Pelin Çiçek, 14 Şubat’a değinerek, "Bugün, aşkı sadece kadınla erkek arasında gören, farklı cinsel yönelimleri görmeyen ve tanımayan erkek egemen dayatmacı sistemin kalpli balonlarla karşımıza çıktığı gün. Aşk adı altında şiddet ve eşitsizliği unutturarak para kazanmanın araçlarından biri haline getirdikleri gün" dedi.

'BİZ KADINLAR ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ'

Sevgi ile isimlendirilen bu günde dahi şiddet görmeye, tecavüze uğramaya ve öldürülmeye devam edildiklerini söyleyen Çiçek,

"Aşk adı altında emeğimizin sömürülmesini, aşk adı altında erkek şiddetinin meşrulaştırılmasını, aşk sadece kadın ve erkek arasında yaşanır diyen bakış açısını, sevgi adı altında kadınların öldürülmesini kabul etmiyoruz" sözleriyle 14 Şubat’ı kutlamadıklarını belirtti.Çiçek son olarak, "Şiddetin gerekçesinin sevgi olduğunu kabul etmiyoruz. Biz kadınlar özgürlük istiyoruz! Öldüren sevgi istemiyoruz! Ölmek değil, yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Açıklama sonrası kadınlar, müzik eşliğinde bildiri dağıttı.

HATAY

Hatay'da ise Kampüs Cadıları 14 Şubat dolayısıyla Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüs önünde açıklama yaparak, bildiri dağıttı. Açıklamayı okuyan Berfin Ay, "Hediyeler sizin olsun, biz yaşamak istiyoruz. Eşitlik yoksa aşk da yok. 14 Şubat ve diğer her gün kadınlar için özgür ve şiddetin yaşanmadığı günler olacak" dedi.

Açıklama sonrası kadınlar, bildiri dağıttı.(MA)

Öne Çıkanlar