Bahçeli: Gerekirse ben de Afrin'e gitmeye hazırım

Bahçeli: Gerekirse ben de Afrin'e gitmeye hazırım
Yayınladığı savaş karşıtı bildiri nedeniyle Türk Tabipler Birliği'ni 'vatan haini' ilan eden Bahçeli, Afrin'in içinde yaşayanlarla birlikte ateşe verilmesini istedi.

HABER MERKEZİ - Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun süredir sürdürdüğü savaş siyasetini yükselten ifadeler kullandı.

'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyen Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) savaş karşıtı açıklamalarıyla 'vatan hainliği' suçu işlediğini iddia eden MHP lideri, doktorların büyük çoğunluğunun üye olduğu derneğin Türk düşmanı olduğunu söyledi.

'GEREKİRSE BAN DE AFRİN'E GİDERİM'

Afrin Harekatı'ında yer alan askerlerin bozkurt işareti yapmalarını ve 'Kızıl Elma' sloganları atmalarını eleştirenleri hedef alan Bahçeli, bozkurt işaretinin ve Kızıl Elma'nın İslam'ın ruhuna aykırı olduğunu söyleyenlere sert bir üslupla seslendi.

Kızıl Elma söylemine ve bozkurt işaretine karşı çıkanları, 'ülkesi olmayan', 'köksüz' ve 'vatansız' olarak nitelendiren Bahçeli Afrin Harekatı'na bozkurt işareti yaparak dahil olacak yüz binlerce kişinin hazır beklediğini söyledi:

"Türk milleyetçileri için hedef Kızıl Elma ülküsüdür. Zeytin Dalı Harekatı başlar başlamaz kabaran milli heyecandan ödü patlayanları gördükçe hayrete kapılmamak elde değildir. Kızıl Elma ülküdür. Ülküsü ve ülkesi olmayanların anlaması imkansızdır. Kahraman askerlerimizin sevkiyat esnasında doğal yaptıkları bozkurt işareti birilerinin uykularını kaçırmıştır. Bazı askeri ve siyasi kesimlerin bozkurt işaretinden rahatsızlıkları kronik hastalık noktasına çıkmıştır. Bir başka densiz eski milletvekili bozkurt işaretinin İslam'ın ruhuna aykırı olduğuna dikkat çekmiştir. Ruhsuzlar ne bilsin Türk ve İslam ruhunu. Köksüzler ne bilsin Türk'ün bozkurt duruşunu. Bozkurt çakalla karışmaz. Çakalla bir tutulamaz. Bilinsin ki, Zeytin Dalı Harekatı'na bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak yüz binlerce bozkurt hazır beklemektedir. Türkiye tesadüfen bulunmamış harita üzerinde kurulmamıştır. Bu topraklar rastgele 'vatan' denmemiştir. Eğer yerine gelirse ben de bir bozkurt gibi Afrin'e gider bu vatana bu millete taşıdığım canı seve seve vermeye hazırım. Bu da bu millete Devlet sözüdür."

"AFRİN YA YAKILMALI YA DA....."

Harekatta sivil ölümlerine dikkat çeken siyasetçileri de eleştiren Bahçeli, "Afrin ya yıkılmalı ya da teröristler ateşe verilmelidir" dedi:

"Afrin'de PKK/PYD'nin yanında özellikle ABD Türkiye'ye adı konmamış, benzerlerine soğuk savaş zamanlarında rastlanacak art niyetli tavır içindedir. Dün Afrin Küçük Darmık Dağı bölgesinde bir tankımızın vurulmasını sözde müttefik ülkeler ne ile izah edeceklerdir. NATO nerededir, niye sessizdir? NATO bugün yoksa, yarın olsa ne yazacak, olmasa ne çıkacaktır. Yedi düvel tekraren karşımızda toplanmıştır. PYD'nin silahlı kanadı YPG kırsal alanda çatışmak yerine teröristleri Afrin merkezine konuşlandırıp sözde şehir savaşı için plan içindedir. Sivillerin can kaybı ile uluslararası toplumu kışkırtmak istemektedir.  Afrin ilçe merkezine öncelikle burayı bilen ve tanıyan ÖSO girmeli, çevre emniyetini de tecrübeli ve şehir içi mücadelede uzmanlaşmış askerlerimiz sağlamalıdır. Afrin ya yıkılmalı ya da teröristler ateşe verilmelidir. Bu çıkışımızdan rahatsız olan varsa önce kimlerle düşüp kalktıklarını söylemek mecburiyetindedir. Türk milleti bugünlere 'Ya istiklal ya ölüm' seslenişi ile gelmiştir. Terör kaynağında kurutulmalıdır. Gerekirse terör destekçilerine aynı muameleyi göstermek boyunlarımızda borçtur."

'TTB TÜRK DÜŞMANIDIR'

Yayınladığı savaş karşıtı bildiride 'Savaş bir halk sağlığı sorunu' diyen TTB'yi vatan hainliğiyle suçlayan Bahçeli, Türk Tabibleri Birliği için "Türk düşmanıdır dedi. TTB'nin derhal kapatılması gerektiğini savunan Bahçeli TBB'li doktarlar için "Hem doktorum diyecekler, hem de sağlıktan bahsedecekler" gibi ne anlama geldiği anlaşılmayan bir cümle kurdu:

"CHP, PYD'yi temize çıkarma, aklama arayışındadır. Zulme karşı tarafsız kalmak bile namussuzluktur. Ateş açan rezillere en ufak tepki göstermemişlerdir. Teröristler cezalandırılıyor, halk sağlığı sorununa işaret ediliyor. Bu ne kepazeliktir, nasıl bir satılmışlıktır. TTB Türk düşmanıdır, hekimlerin utancı, hekimliğin yüz karasıdır. Derhal çok acil şekilde, hakkında yasal düzenleme yapılmalı ya da kapısına kilit asılmalıdır."

(DHA)

Öne Çıkanlar