‘Her işyerine kreş milyonlarca insanın talebidir’

‘Her işyerine kreş milyonlarca insanın talebidir’
Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi, 'Kreş ebeveyn ve çocuk hakkıdır' sloganıyla başlattığı 'Her iş yerine kreş” kampanyasının milyonlarca insanın talebi olduğunu söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, bir süre önce başlatılan 'Kreş ebeveyn ve çocuk hakkıdır. Her iş yerine kreş' kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Sendika binalarında yapılan basın toplantısında platform adına Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak konuştu. 

Kampanyalarının açlıkla terbiye edilmek istenen milyonların taleplerinden biri olduğunu söyleyen Solak, "Sosyal devletin bir yükümlülüğü olarak işyerlerimizde kreşlerin açılması, demokratik, nitelikli ve ücretsiz hizmetin verilmesi çocuk bakım sorununa kamusal bir çözüm bulunması anlamına gelmektedir. Bu yolla ebeveynler ortak sorumluluk alacak çocuklar özgür ve demokratik bir toplumda büyüyecektir" dedi.


KESK Mersin Şubeler Platformu

'AKP 1 YIL ÖNCE VAAD ETMİŞTİ AMA HALEN ADIM ATMADI'

AKP'nin 'müjde' olarak verdiği kreş hakkının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu konuda herhangi adım atılmadığını vurgulayan Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak, başlattıkları kampanyalarını 12 Haziran'a kadar sürdüreceklerini belirten, taleplerini sıraladı:

  • 7/24 açık, ücretsiz, ulaşılabilir, Yarım gün değil, tam gün nitelikli eğitim ve bakım hizmeti sunan, denetimi bakanlık tarafından yapılan bağımsız kreşler açılması zorunluluğu getirilmelidir.
  • Dönüşümsüz ebeveyn izni hayata geçirilmelidir.
  • Doğum izinleri yeniden düzenlenmelidir. Kadınlar için doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 16 hafta olmak üzere en az 24 hafta doğum izni sağlanmalıdır. 
  • Yarım zamanlı istihdamdan vazgeçilmeli, tüm kamu çalışanları için tam zamanlı ve güvenceli istihdamın koşulları sağlanmalıdır."

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar