Her şey hakkında hiç bir şey hakkında: Put Şeylere

Her şey hakkında hiç bir şey hakkında: Put Şeylere
Bu hafta Türkiye sinemasının cesur, deneme seven yönetmeni Onur Ünlü'nün 'Put Şeylere' filmi ve ABD'de gişe rekoru kıran Noel'den nefret eden 'Grinç' animasyonu öne çıkıyor.

Bu hafta sinemalarda 3'ü yerli 7 film gösterime girdi. Onur Ünlü'nün filmi 'Put Şeylere' ve ABD'de gişe rekorları kıran animasyon filmi 'Grinç' haftanın öne çıkan yapımları. 

ROBİN HOOD

Robin Hood 2018 versiyonuyla aramızda. Sherwood Ormanı, Robin’in Haçlı Seferleri’nde aktif görev alması nedeniyle öksüz kalır. Döndüğünde gördüğü manzara karşısında afallayan Hood, hemen harekete geçer. Yolsuzluk ve yoksulluk almış başını giderken, Hood kanun kaçaklarıyla ortaklık kurar ve ormanı kurtarmak için elinden geleni ardına koymaz. Taron Egerton, Jamie Foxx ve Jamie Dornan gibi isimlerin rol aldığı filmi Otto Bathurst yönetiyor.

BİZİ HATIRLA

Aile demek birçok şey demek Çağan Irmak için. Irmak bu kez de, bir süre ihmal ettiği babası Eşref’i rahatsızlandıktan sonra yanına alan Kaan ve ailesinin hikâyesini anlatıyor. Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk, Binnur Kaya ve Sumru Yavrucuk oyuncu kadrosunda.

 


PUT ŞEYLERE

Put şeylere, Onur Ünlü’nün yeni bir sinema anlayışı yaratmak üzere başlattığı hareketin ilk filmi. Olanı olduğu gibi vermeyi, kurgusallığın abartılmaması gerektiğini, didaktik bir ruhun ve gözün yerine olağanlığın öne çıkmasının önemini vurguluyor. Tabi tüm bu dengeyi kurmaya çalışırken bütünlüğü bozmamak için de gayret ediyor. Anlaşılmaktan ziyade, izleyende bir "duygu" yaratmak istiyor cesur yönetmen. İstanbul'un Cihangir semtinde yaşayan bir grup sanatçının hayatlarına giren bir el kamerası nedeniyle iyice garip bir hal alan ilişkisini anlatan filmde Türkü Turan, Erkan Kolçak Köstendil, Öner Erkan, Öykü Karayel, Elit İşcan gibi isimler yer alıyor.
 


YAZ

80’ler... Sovyet Birliği’nde, düşmanların müziği diye adlandırılan  rock'n'roll ve blues dinleyen adamlar ve kadınlar.  Iggy Pop ve Talking Heads gibi grupların plakları dinleniyor, rock mı new age mi diye tartışılıyor. Tam da o dönemlerde yetenekli müzisyen Viktor, şarkı yazarı Mike Naumenko ile tanışıyor. İşin içinde sadece müzik ve kültür yok, aşk da var. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan filmin yönetmeni Kirill Serebrennikov.
 


MUHTEMEL AŞK

Berlin'de, festivalden Guild Film ve Ekümenik Jüri ödülleriyle ayrılan "Muhtemel Aşk" Alman Film Ödülleri’nde Franz Rogowski’ye En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı. Ona başrolde eşlik eden isim ise Sandra Hüller. Bir süpermarketin rafları arasında geçen modern çağ aşk hikayesi anlatan film, özgün müzikleriyle dikkat çekiyor. Geçmişini arkasında bırakarak toptan markette işe başlayan Christian ve şeker reyonunda çalışan Marion’un aşkını anlatan filmi Thomas Stuber yönetiyor.
 


GRİNÇ

ABD’de hasılat rekoru kırdı. Yeniyıldan, onun çoşkusundan, heyecanından, mutluluğundan, her şeyinden nefret eden, filmdeki adıyla "Gıcık" olan bu yeşil yaratık aslında herkesin hayatında mutlaka karşılaştığı bir karakter örneği de olabilir. Her anından tat alınan güzel bir iş çıkmış ortaya. Scott Mosier ve Yarrow Cheney yönetiyor.
 


DELİLER

Filme konu olan Deliler Birliği, Osmanlı’nın egemenliğine kafa tutan Vlad’a karşı harekete geçiyor. Kanlı sahneler, kazığa geçirilenler, kılıçlar ve yeminler var... Biraz fantastik yapılan filmde Erkan Petekkaya kötü bir karaktere hayat veriyor. Osman Kaya'nın yönetmenliğini üstlendiği filmde Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu ve Cem Uçan da rol alıyor. (Almanya’da FSK (gençleri ve çocukları korumak için kurulan film endüstrisinin gönüllü öz kontrolü) kurulunun incelemesinden geçen Deliler Fatih’in Fermanı filmi, içerdiği ‘aşırı Türk Milliyetçiliği’ ve gençler için uygun olmadığı gerekçesiyle Avrupa’da +18 yaş sınırlaması aldı ve filmin sadece geceyarısı tek seans gösterilebileceği kararı verildi.)




 

Öne Çıkanlar