'Her yerdeyiz, sahnedeyiz, oh'

'Her yerdeyiz, sahnedeyiz, oh'
Kadın tiyatro sanatçıları TBMM Başkanlığı’nın talimatıyla sahneye çıkartılmamasına tepki göstermek amacıyla Kenter Tiyatrosu’nda sahneye çıkarak, 'Her yerdeyiz, sahnedeyiz, oh' dedi.

HABER MERKEZİ- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 18 Mart Çanakkale Anması’nda kadın tiyatro sanatçıların TBMM Başkanlığı’nın talimatıyla sahneye çıkartılmamasına tepki gösteren 100 kadın, Kenter Tiyatrosu’nda sahneye çıktı. Sahnede yer alan kadınlar farklı yazarların kaleme aldığı tiyatro oyunlarında geçen yüz repliği hep birlikte okudu.

Sahne öncesi Tilbe Saran eşliğinde provada bir araya gelen ve replik çalışması yapan kadınlara salondakiler de eşlik etti. Kucağında çocukları ve torunlarıyla destek için gelen kadınlar, sık sık "Sahnedeyiz" ve "Her yerdeyiz" sloganları attı. Sahnedeki kadınlara salonda yer alanlar da alkışlarıyla destek verdi.

"DÜNYA BİR SAHNE KADIN ERKEK HEPİMİZ OYUNCUYUZ"

Kısa bir konuşma yapan oyuncu Tilbe Saran,  bugün bir arada olmanın son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye halkının iradesini temsil etmesi gereken Meclis’te toplumsal cinsiyet ayrımcılığın en açık cüretini gördük. Sahnedeki cesaretimizi Afife Jale’den aldık. Varlığımız tüm hafızalara kazınıncaya dek sahnede olmaya devam edeceğiz. Dünya bir sahne, kadın erkek hepimiz oyuncuyuz. İyi ki hepimiz birlikteyiz" dedi.

İlk repliği Oyuncu Gülriz Sururi okurken, ardında kendilerine Afife Jale’nin torunları diyen sahnedeki kadınlar mesaj içeren repliklerini tek tek okudu. Okunan repliklere sahnedekiler kimi zaman gülerek kimi zaman da düşünerek karşılık verdi.

"HER YERDEYİZ, SAHNEDEYİZ, OH"

Okunan 100 replik ardından sahnedeki kadınlar, "Her yerdeyiz, sahnedeyiz, ohh" diyerek kısa bir koreografi sahneledi.

Replik okumaları, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışladı. Etkinlik, "Sokakları da meydanları da terk etmiyoruz" sloganları ile son buldu. (Mezopotamya Haber Ajansı)

Öne Çıkanlar