Sırlarla dolu film: Herkes Biliyor

Sırlarla dolu film: Herkes Biliyor
'Geçmiş her zaman geçmişte kalmaz.' Bu hafta baş rollerinde Penelope Cruz ve Javier Bardem'in paylaştığı Asghar Farhadi'nin çektiği sırlarla dolu filmi 'Herkes Biliyor' öne çıkıyor.

Sinemalarda bu hafta 3'ü yerli 8 film vizyona girdi. Vizyona giren filmlerden 'Papillon', 'Herkes Biliyor' öne çıkıyor. 

CAPTAİN MARVEL

Captain Marvel filminde 90'ların ortasına dönüyoruz. Film, dünyanın iki farklı uzaylı ırkının galaktik savaşı ortasında kaldığı zamanda karakterin kendi geçmişini ve kim olduğunu keşfederek evrenin en güçlü kahramanlarından birine dönüşme hikâyesini ele alıyor. Ryan Fleck ve Anna Boden’in yönetmn koltuğunu paylaştığı filmde Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Lee Pace, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Annette Bening, Gemma Chan, Mckenna Grace rol alıyor.


PAPİLLON

1973 yapımlı Papillon’da dönemin ünlü aktörü Steve McQueen’i ve Dutin Hoffman'ı izlemek muhteşem bir deneyimdi.  Yıllar sonra Steve McQueen’e benzeyen bir aktörü Charlie Hunnam’ı suçsuz olduğu halde korkunç bir hapishaneye kapatılan Henri Papillon Charriere rolünde izleyeceğiz. Gerçek bir hayat hikayesine dayanan filmde Henri’nin hapishaneden birlikte kaçmak için plan yaptığı banker Lois rolünde ise bu kez Dustin Hoffman yerine En İyi Oyuncu Oscar'ını alan Rami Malek var. Michael Noer’in yönettiği filmi izlenmesi gerekn bir film.
 


HERKES BİLİYOR

Penelope Cruz ve Javier Bardem, Woody Allen ve Fernando Leon de Aranoa’dan sonra Asghar Farhadi'nin İspanyolca çektiği ilk filminde bir aradalar. Farhadi; bir kayıpla birlikte ortaya çıkan sırları gerilim dolu bir atmosferde seyirciye yansıtıyor. Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan filmi her koşulda izleyin.
 


WOMAN AT WAR

Cannes Film Festivali'nde SACD Ödülü'ne layık görülen Woman at War, yerel alüminyum endüstrisine karşı amansız bir savaş açan Halla'nın bir mektubun akabinde almak zorunda kaldığı kararı konu ediniyor. Filmin yönetmeni Benedikt Erlingsson.
 


KAPAN

Kudret Sabancı’nın yönetmen koltuğunda oturduğu film "Doğruluk mu cesaret mi?" oyununu temel alıyor. Yalan söyleyenlerin cezası ise ölüm. Erkan Petekkaya, Kemal Uçar, Öykü Çelik, Ali Gürer, Başak Akbay ve Neslihan Acar filmin oyuncu kadrosunda.
 


KARTOPU SAVAŞLARI 2

Kartopu Savaşları ikinci macerasıyla yola devam ediyor.  Hileye karşı dürüstlüğün, kötülüğe karşı iyiliğin anlatıldığı bu renkli animasyonu Benoit Godbout yönetiyor.
 


HÜDDAM 2

Utku Uçar'ın yazıp yönettiği Hüddam 2, amcasının kendisine şiddet uygulaması sebebiyle karnındaki bebeği kaybeden Fatma'nın hikâyesini anlatıyor. Ebrar Kurt, Bülent Kaya, Hakan Erkuran ve Funda Öz filmin oyuncu kadrosunda.
 


ARADA

Ali Kemal Çınar'ın yönetmenliğini yaptığı Arada, bildiği iki dili de tam anlamıyla kullanamayan ve hayatı bu iki dil arasında sıkışıp kalmış bir adamın bu durumdan kurtulmak için başvurduğu yolları anlatıyor.

Öne Çıkanlar