Hermes çantası davasında Savcı, 'hakaret var' dedi ama nerede olduğu göstermedi

Hermes çantası davasında Savcı, 'hakaret var' dedi ama nerede olduğu göstermedi
Evrensel yazarı İmrek hakkında, Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantasını konu alan yazısı nedeniyle açılan 'hakaret' davasında gerekçeli karar açıklandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın vekili ile Cumhuriyet Savcısı, Evrensel Gazetesi yazarı Ender İmrek’in 'Parıl parıl parlıyordu Hermes Çanta' yazısı nedeniyle yargılandığı davada verilen beraat kararı için istinaf talebinde bulundu. Erdoğan ailesinin avukatı, istinaf dilekçesinde 'yazıda hakaret olduğunu' savundu ancak hakaret içeren ifadeyi açıklayamadı.

Evrensel yazarı Ender İmrek hakkında Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantasını konu alan "Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…" yazısı nedeniyle açılan 'hakaret' davasının 2 Aralık 2020’de görülen karar duruşmasında beraat etti.

MAHKEME BERAAT ETTİ

Suçun unsurlarının oluşmadığını belirten mahkemenin gerekçeli kararında, "Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; 29/06/2019 tarihli Evrensel gazetesinde yer alan sanığın kaleme aldığı yazı incelendiğinde sanığın katılan hakkında yazdıklarında hakaret suçunu oluşturabilecek nitelikte bir ifadenin yer almadığı, yukarıda açıklanan yasal düzenlemeler ve gerekçe dikkate alındığında sanığın eyleminin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında kaldığı, bu nedenle üzerine atılı hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı sonuç ve kanaatine varılarak" sanık hakkında beraar kararı vermiştir." denilmişti.

SAVCI, İSTİNAFA BAŞVURDU

Gerekçeli kararın açıklanması sonrası Cumhuriyet Savcısı, beraat kararının bozulması için istinaf mahkemesine başvurdu. Savcı, "Sanığın mahkûmiyeti yerine beraatine karar verildiği anlaşılmakla; usul ve esas yönünden kanuna aykırılık bulunduğundan kararın istinafen kaldırılması arz olunur" ifadesini kullandı. Ender İmrek’in cezalandırılmasını isteyen savcı, istinaf dilekçesinde de gerekçe belirtmedi.

'HAKARET VAR' DENDİ AMA NEREDE OLDUĞUNU GÖSTERİLMEDİ

Emine Erdoğan’ın avukatı da istinaf başvurusunda bulundu. Erdoğan Ailesinin Avukatı Ahmet Özel imzasıyla sunulan başvuru dilekçesinde yazının "Hukuka aykırı olduğu" ve "Kötü niyetli bir tutum ile kaleme alındığı" iddia edilerek, amacın Emine Erdoğan’ı kötülemek olduğu savunuldu. Özel, dilekçesinde İmrek’in beraatine hükmedilmesinin hatalı olduğunu ve "hakaret" suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Ancak istinaf dilekçesinde hangi ifadelerin hakaret içerdiğine ilişkin herhangi bir somut cümle gösterilmedi.

Öne Çıkanlar