Heso Îbrahim: Şengal saldırısı Irak devleti için bir utançtır

Heso Îbrahim: Şengal saldırısı Irak devleti için bir utançtır
Şengal Özerk Meclisi'nden Heso Îbrahim, TSK'ye ait savaş uçakları tarafından bombalanan hastanenin insani yardımlar için kullanıldığını belirtti.

Şengal Özerk Meclisi'nden Heso Îbrahim, TSK'ye ait savaş uçakları tarafından bombalanan hastanenin insani yardımlar için kullanıldığını belirterek, "Irak hükümetine ait askeri arama noktası hastaneye 50 metre uzaklıkta. Bu saldırı Irak devleti için bir utançtır" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları, dün Irak Başbakanı Mustafa Kazımî’nin Şengal’i ziyaret etmesinin beklendiği bir saatte Şengal eski çarşıda seyir halindeki bir araca hava saldırısı düzenlemiş, YBŞ komutanlarından Seid Hesen ve yanındaki yeğeni İsa Xwedêda yaşamını yitirmişti. TSK'ye ait savaş uçakları bugün de saldırıları sürdürdü ve Şengal'in Sikêniyê köyünde bulunan bir hastaneyi bombaladı. Saldırıya dair edilen ilk bilgiler çok sayıda yaralının olduğu.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi (MXDŞ) Eşbaşkan Yardımcısı Heso Îbrahim, Şengal'e dönük iki gündür süren saldırıları Mezopotamya Ajansı’na  değerlendirdi.

‘ŞENGAL’İ SATTI’

Dün YBŞ komutanlarından Seid Hesen’in yaşamını yitirdiği saldırıyı hatırlatan Heso Îbrahim, "İki gündür Şengal’e dönük saldırılar söz konusu. Dünkü saldırıda YBŞ komutanlarımızdan  Seid Hesen ve yeğeni şehit düştüler" dedi. Saldırının Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin Şengal’e yapacağı ziyaret öncesi yapıldığına dikkati çeken Heso Îbrahim, "Kazımi Şengal’i sattı. Nasıl 2014 yılında DEAŞ'a teslim ettilerse şimdi de Türk devletine teslim edilmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

‘İNSANİ YARDIM YERİYDİ’

Bugün Şengal'in Sikêniyê köyünde bombalanan hastanenin insani yardımlar için kullanılan bir yer olduğuna vurgu yapan Heso Îbrahim, "Dünkü saldırıdan sonra bugün de hastanemizi bombaladılar. Hastane bütün insanlar için insani bir yer. Gerek Türkiye’nin gerekse DEAŞ’ın yaralıları olsun fark koymadan hastanede tedavi olabilirlerdi. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar arasında YBŞ’li savaşçılar da var siviller de. Şimdiye kadar şehit var mı ya da yok mu bilmiyoruz ancak çok sayıda yaralı olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

‘IRAK KONTROL NOKTASI 50 METRE UZAK’

Irak askeri güçlerine ait kontrol noktasının saldırının gerçekleştiği hastaneye sadece 50 metre uzak olduğunu kaydeden Heso Îbrahim, devamında şunları söyledi: "En ilginç olanı da Irak güçlerinin saldırının yapıldığı yere 50 metre uzak olması. İlk başta Irak askerleri bizim yaralılara ulaşmamızı engellemek istediler. Zorla kendimizi yaralılara ulaştırdık. Bu Irak için büyük bir utanç. DEAŞ'ı kuran Türkiye bugün Irak’ta Irak ordusuna 50 metre uzaklıkta bir hastaneyi bombaladı. Irak artık devletim demesin, büyük utanç onlar için. Bu utanç Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye de ait. Şengal’i yeniden nasıl ayağa kaldırırız  diyecekleri yerde katliamların önünü açıyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar