Hijyen hak getire: 13 köy 3 aydır susuz

Hijyen hak getire: 13 köy 3 aydır susuz
'Bir ayda 3 bin lira suya para verdim.'

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK - Çanakkale Ayvacık ilçesine bağlı Ahmetçe köyü ile birlikte 12 köyün sularının 3 aydır kesik olduğunu söyleyen Vera Didem Piyan, "Hijyen hak getire, hijyenin birinci kuralı olan su yok. Köyde 3 Coronavirus hastası var" diyerek, sorunun bir an önce halledilmesi çağrısında bulunurken, Kazdağı Grup Suyu başkanı ve Arıklı köyü muhtarı Fevzi Özkan, kuraklık nedeniyle suyun kalmadığını iddia ederek, "Yeni bir kaynak çalışmamız var. Bir haftaya su sıkıntısı çözülür" dedi. 

3 ay önce Ahmetçe köyüne yerleşen Vera Didem Piyan, Ahmetçe köyü ile birlikte 13 köyün daha sularının kesik olduğunu belirtti. Ahmetçe Köyünde 90'ın üzerinde hanenin bulunduğunu vurgulayan Didem Piyan, Ayvacık Belediyesi yetkilileri ile yaptıkları görüşmede, yetkililerin köylerin belediyeye bağlı olmadığını, bu nedenle yapabilecekleri bir şey olmadığı cevabını aldıklarını belirtti. 

Belediye yetkililerinin, köylerin, Kazdağı Grup Suyu isimli topluluğa bağlı olduğunu ifade ettiklerini söyleyen Didem Piyan, Kazdağı Grup Suyu yetkilisi olarak Arıklı Köyü muhtarı ile görüştüklerini, muhtarın ise "Küngler kırık, 2 gün içinde halledilir" dediğini ancak ilk telefon görüşmesinden sonra muhtara bir daha ulaşamadığını belirtti. 

Didem Piyan, 25 gün önce bir köyde düğün olduğunu, düğüne katılan herkesin Coronavirus'e yakalandığını ifade ederek, Ahmetçe Köyünden düğüne katılan 3 kişinin de Coronavirus'e yakalandığını vurguladı. Ayvacık Belediyesi'nin köylerine tankerler ile şu taşıdığını söyleyen Didem Piyan, "Para verip su alıyoruz. Ben hayatımda suya bu kadar para verdiğimi hatırlamıyorum. Bir ayda 3 bin lira suya para verdim. Hijyen kuralları alt etmiş. Aklım çıkıyor. Temizliğe dikkat edilmesi gereken bir süreçte, en temel ihtiyaç olan suya ulaşamıyoruz" diyerek, konu ile ilgili bilgi almak istedikleriniz ve sorunun bir an önce halledilmesi çağrısında bulundu. 

Kazdağı Grup Suyu başkanı aynı zaman da Arıklı Köyü muhtarı Fevzi Özkan ile yaptığımız görüşmede, kuraklık nedeniyle kaynaklardaki suların tükendiğini söyledi. Yeni bir kaynak çalışması yaptıklarını belirten muhtar Özkan, 3 bin 100 boru hattı yapıldığı ve en geç bir hafta içerisinde su sıkıntısının giderileceğini söyledi. 

Kazdağı Grup Suyu'nu 14 köy muhtarının bir araya gelerek kurduklarını söyleyen muhtar Özkan, "Devletimizin, valimizin, özel idarenin verdiği izinle özveri ile çalışıyor" dedi. 

Öne Çıkanlar