Hilal Kaplan çocuk yaşta evlilikler için: İstirmarcı demeyi bırakın

Hilal Kaplan çocuk yaşta evlilikler için: İstirmarcı demeyi bırakın
Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, çocuk istismarcılarının serbest bırakılması için çağrıda bulundu: Gölge etmeyin.

Çocuk yaşta evlilikler için adeta kampanya başlatıldı. İktidara yakın gazeteler çocuk istismarı yerine 'erken yaşta evlilik' kavramını ikame etmeye çalışıyor.

İnfaz yasası ile tekrardan gündeme getirilmeye çalışılan evlilik adı altında çocuk istismarı suçundan cezaevinde bulunanlara af tartışmasını Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan bugün köşesine taşıdı.

TEŞEBBÜS OLDU ORTALIĞI AYAĞA KALDIRDILAR

Kaplan, "Türk Ceza Kanunu'nda 15 yaşındakilerin evlilik öncesi beraber olmasını suç sayan bir yasa veya ergen hamileliğini önleyen bir tedbir yok" diyen Kaplan, "iki genç evlenerek bu ‘hatayı’ işliyorsa bunun suç kapsamında değerlendirildiğini" iddia etti. Kaplan, "Cumhur İttifakı'nın kanun mağduru insanlarımıza bir kereye mahsus af getirmesi ve yapılan hatayı telafi etme teşebbüsü söz konusu olduğu anda İYİ Parti ve CHP, maalesef 'cinsel istismarcıları bırakacaklar' diye ortalığı ayağa kaldırıyor" ifadelerini kullandı.

GÖLGE ETMEYİN

İktidara yakın gazetenin yazarı muhalefet partilerine seslenerek, "Kamuoyunda ‘erken evlilik mağduru’ olarak bilinen bu aileleri 'cinsel istismarcı' diyerek yaftalamayı bir kenara bırakın ve onlara kulak verin. Muhalefete çağrım, Meclisimiz açıldığında bu garabete artık bir son vermeleri ya da en azından gölge etmemeleridir" dedi.

Öne Çıkanlar