Hisselerin yüzde 9,2'sini alan Elon Musk, Twitter'da değişikliklere başlıyor

Hisselerin yüzde 9,2'sini alan Elon Musk, Twitter'da değişikliklere başlıyor
Tesla ve SpaceX'in milyarder CEO'su ve şu anda Twitter'ın yüzde 9,2'sine sahip Musk, sosyal medya devinin abonelik hizmeti olan Twitter Blue için bir takım önerilerde bulundu.

Tesla ve SpaceX'in milyarder CEO'su ve şu anda Twitter'ın yüzde 9,2 hissesine sahip Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’in abonelik hizmeti olan Twitter Blue için bir takım önerilerde bulundu.

Önümüzdeki aylarda Twitter'da önemli iyileştirmeler yapmak istediğini söyleyen Musk, yönetim kuruluyla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini söylemişti.

Haziran ayında başlatılan Twitter Blue uygulaması ile, sosyal medya devinin "Tweetleri Geri Al" özelliği, özelleştirilmiş Twitter uygulama simgeleri ve yer imi ekleme gibi özel özelliklere özel erişim gibi özelliklere ödeme yapmak isteyenler için ilk abonelik hizmeti başlatılmıştı. Musk, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunduğu premium abonelik sistemi Twitter Blue'ya dahil olanlara 'mavi tik' verilmesi gerektiğini söyledi.

Musk, bir dizi tweet'te bu uygulamada, reklam olmaması gerektiğini ve abonelik fiyatının düşürülmesini önerdi. Ayrıca, fiyat indirimi, dogecoin ile ödeme seçeneği ve reklamları yasaklama gibi özelliklerin de olacağını söyledi.

Söz konusu ülkelerde aylık 3 dolar veren üyeler attıktan sonra tweetlerini ilk 20 saniyede düzenleme gibi çeşitli özelliklere erişim imkanı elde ediyor.

Elon Musk'ın konuyla ilgili attığı diğer bir tweet 'mavi tik' önerisiyle Twitter Blue'yu daha cazip hale getirip yaygınlaştırmayı ve bu sayede doğrudan kullanıcılardan elde edilen gelirleri amaçladığı anlaşılıyor.

Twitter Blue'da reklamsız kullanım özelliğinin de yer aldığına dikkat çeken Musk, "Twitter hayatta kalmak için reklam parasına muhtaç oldukça şirketlerin politika dikte etme gücü artıyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar