‘Hollanda büyükelçisi sınır dışı edildi’ iddiası hakkında Dışişleri'nden açıklama

‘Hollanda büyükelçisi sınır dışı edildi’ iddiası hakkında Dışişleri'nden açıklama
Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet’in sınır dışı edildiğine dair haberlere ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz' dedim" açıklaması, hem Türkiye'de hem de dünyada gündemin ilk sırasına oturdu.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından büyükelçilerin dokunulmazlığının kaldırıldığı ve ilk olarak Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet'in sınır dışı edildiği iddia edildi. 

Ayrıca Almanya, ABD, Fransa, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın elçilerinin de sınır dışı edileceği de öne sürüldü. Yaşanan bu gelişmenin ardından bu ülkelerin de başkentlerindeki Türk Büyükelçilerini her an sınır dışı edebileceği iddia edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YALANLADI

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise habere ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin sınırdışı edildiği haberini yalanlandı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine "Haber gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar