Hollanda'da 1.300 kişiyle Coronavirus deneyi yapıldı

Hollanda'da 1.300 kişiyle Coronavirus deneyi yapıldı
Deney verilerine göre ülke genelindeki tedbirler için gevşetme kararı alınabileceği kaydedildi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın en büyük konser salonunda Coronavirus tedbirlerine yönelik 1.300 kişilik bilimsel bir deney yapıldı. Deneyden elde edilecek verilere göre tedbirlerde gevşetme kararı alınabileceği bildirildi.

Amsterdam'ın en büyük konser salonu ZiggoDome'da Coronavirus tedbirlerine yönelik 1.300 kişilik bir deney yapıldı. 17 bin kişi kapasiteli konser salonunda 1.300 kişiye konser verildi. Deney verilerine göre ülke genelindeki tedbirler için gevşetme kararı alınabileceği kaydedildi.

Konser salonunda bulunanlar 6 gruba ayrılırken, her grupta sosyal mesafe ve maske kuralları değişim gösterdi. Deneye Hollandalı DJ'ler Sam Feldt, Sunnery James ve Ryan Marciano ile hayranları katıldı ve salondaki herkesin hareketi bir cihazla takip edildi. Benzer etkinliklerin yeniden ne zaman yapılabileceğini öngörebilmek amacıyla yapılan deneyde, tüm katılımcıların Coronavirus testinin son 48 saatte negatif olması ve deneyden beş gün sonra bir kez daha teste tabi tutulmaları şartı konuldu.

4 DENEY DAHA YAPILACAK

Hükümet onaylı benzer deneylerin bir iş konferansı, iki futbol maçı ve bir komedi şovunda da yapılması bekleniyor. 

Deney programının ekibi, deneylerin sonuçlarını analiz etmek, bunları yetkililerle tartışmak ve yol haritasını nasıl etkileyeceğini görmek için birkaç haftaya ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Hollanda'da barlar ve restoranlar Ekim ayından bu yana kapalı ve ülke genelinde son 6 haftadır gece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. (ANKA)

Öne Çıkanlar